Meester Sven Mary, advocaat van Safet Rustemi. Dat de overheid op zoek is naar een gangster die ze vorig jaar zelf het land uitzette, doet de voorbije dagen wenkbrauwen fronsen.
Volledig scherm
Meester Sven Mary, advocaat van Safet Rustemi. Dat de overheid op zoek is naar een gangster die ze vorig jaar zelf het land uitzette, doet de voorbije dagen wenkbrauwen fronsen. © REUTERS

Sven Mary over gezochte uitgezette crimineel: "Francken zegt dat dit zeldzaamheid is, maar op mijn kantoor alleen al 12 gevallen sinds april"

Volgens meester Sven Mary, advocaat van de uitgezette en tevens gezochte Albanese crimineel Safet Rustemi, kon de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) wel degelijk weten dat zijn cliënt nog voor het gerecht zou moeten verschijnen. Dat verklaart Mary in Terzake. Ook stelt hij dat het  incident geen "zeldzaamheid" is, zoals staatssecretaris van Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) liet verstaan. 

77 reacties

  • Realistic Mover

    6 jaar geleden
    122 EUR. Zoveel kost een gevangene per dag. Cijfers komen van kabinet Geens. Reken maar even uit. 22 jaar. Serieus bedrag op het einde. En dit om krapuul te onderhouden. Betaald door de gemeenschap. Wij dus.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Het is de DVZ die dergelijke criminelen uitzet, Hendrik Goris. Waardoor ze hun proces en straf ontlopen. Eigenlijk helpen ze een misdadiger om te ontsnappen. En die dienst valt onder Francken. Dat Francken het een spijtige zeldzaamheid noemt - wat ook nog en weer eens een leugen blijkt te zijn - om zich te verdedigen is eigenlijk een soort schuldbekentenis.
  • Marleen Sauvillers

    6 jaar geleden
    Waarvan betaald een illegale persoon zo'n dure advocaat.ik kan dat niet verstaan.
  • P Van Haute

    6 jaar geleden
    Zijn zeker dat hij uit het land is zou dit toch eens nakijken je weet nooit met die gasten.
  • Hendrik Goris

    6 jaar geleden
    Wie leidt (of lijdt) er hier eigenlijk justitie? Volgens mijn bescheiden oordeel is dat niet Francken!