Facebook-topman Mark Zuckerberg.
Volledig scherm
Facebook-topman Mark Zuckerberg. © EPA

Mark Zuckerberg onder vuur: "Ik vind niet dat we berichten van Holocaustontkenners op Facebook moeten verwijderen"

Facebook-topman Mark Zuckerberg is  onder vuur komen te liggen na een opmerkelijke uitspraak. In een interview over misinformatie gebruikte hij de Holocaust als voorbeeld. "Ik ben joods en er zijn mensen die de Holocaust ontkennen. Ik vind dat kwetsend. Maar ik geloof niet dat wij zulke berichten moeten verwijderen. Mensen maken fouten. Ik denk niet dat zij het expres fout hebben. Ik maak ook fouten als ik in het openbaar spreek", zei Zuckerberg tegen de techsite Recode.

73 reacties

  • Yvan Lissens

    6 jaar geleden
    Dus men wil grote bedrijven laten bepalen wat men wel- of niet kan/mag zeggen? Dat gaat er wel een beetje over, nietwaar? Laat mensen zelf beslissen of ze dergelijke uitspraken willen lezen of niet. Zo wilde men destijds ook dat Steam (Valve) zou beslissen welke spellen wél en welke spellen er niet door de beugel konden. Gelukkig nam Steam de juiste beslissing: "wij zijn de morele politie niet, laat de consument zelf bepalen wat hij/zij wil kopen", was hun antwoord. Prima toch?
  • annelies dilien

    6 jaar geleden
    Maar wel pagina's over de beide wereldoorlogen verwijderen die enkel vanuit een historisch standpunt werken!!! Het 1 na het andere account word geblokkeerd. Op instagram worden er shadowbans gebruikt. Geloof het of niet...maar er zijn nog heel veel mensen geïnteresseerd in wat er vroeger gebeurt is, zonder extreem rechtse bedoelingen of dergelijke. Vrijheid van spreken is er allang niet meer.
  • Jean West

    6 jaar geleden
    Gans Turkije ontkent toch ook de genocide tegen de Armenen en dit is niet strafbaar zoals de Holocaust ontkennen.
  • Sam Valkenborgs

    6 jaar geleden
    Vrijemeningsuiting is dit. Wanneer iemand dit post bepaal je toch zelf of je dit gelooft of niet.
  • André Peeters

    6 jaar geleden
    Van Nieuwenhuyzen weet blijkbaar nog niet dat de Belgische wetgeving zo voor de vrije meningsuiting is dat het bij wet verboden is de holocaust te ontkennen. Zo vrij zijn wij hier in ons denken waarmee ik niet wil zeggen dat ik een ontkenner ben maar me wel vragen stel bij het wettelijk gebod hoe ik moet denken.