De federale Ombudsman krijgt meer dan 200 klachten per jaar over de manier waarop de FOD Financiën schulden terugvordert.
Volledig scherm
De federale Ombudsman krijgt meer dan 200 klachten per jaar over de manier waarop de FOD Financiën schulden terugvordert. © iStock

Manier waarop overheid schulden terugvordert onder de loep: "Wordt er wel rekening gehouden met de financiële situatie?"

De federale Ombudsman is een onderzoek gestart naar de manier waarop de federale overheidsdienst (FOD) Financiën schulden terugvordert. De federale Ombudsman krijgt daarover meer dan 200 klachten per jaar. Mensen klagen dan vooral over de manier waarop de FOD Financiën hen behandelt. 

14 reacties

  • Nico Herbots

    6 jaar geleden
    ken zo'n geval: man werkte in een kleine kmo die failliet aan het gaan was, heeft de laatste maanden geen loon meer gehad en alle kosten voor bedrijfswagen uit eigen zak moeten betalen. Zaak aangespannen via de arbeidsrechtbank, maar dat sleept heel lang aan. Intussen collectief ontslag, normaal gezien word je dan uitbetaald, maar die mensen kregen niks. Afin, geen geld, maar wel een gepeperde belastingsbrief. Hij is bij familie geld kunnen gaan lenen om die te betalen.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Een zaak starten, grote luxe voeren en veel vergeten dat ze sociale bijdragen moeten betalen, gevolg zaak failliet en een ander kan betalen.
  • Paul van de velde

    6 jaar geleden
    FOD financiën is erger dan de maffia.
  • Raymond Van gucht

    6 jaar geleden
    Als je de belasting laat invullen door een ambtenaar van de belasting en je weet direct hoeveel je moet betalen ,en na bijna 1 jaar komt de belastingbrief waarop je 2 maand de tijd hebt om te betalen . Kan dat niet sneller en een langer termijn om te betalen ? Voor de staat veranderd er niets ,eigenlijk is dat beter want men krijgt sneller inkomsten binnen ,alleen moet dat abtnaarke wat harder werken denk ik !
  • André Van Roy

    6 jaar geleden
    efficiënt achterstallen invorderen doe je niet door mensen in armoede te duwen maar door op individuele basis aan een haalbare oplossing te werken. Een deurwaarder die het bedrag vertienvoudigd is geen haalbare oplossing.