In West-Vlaanderen mag je enkel je gazon nog sproeien tussen 20 en 8 uur.
Volledig scherm
In West-Vlaanderen mag je enkel je gazon nog sproeien tussen 20 en 8 uur. © iStock

Maatregelen tegen droogte in Oost- en West-Vlaanderen: gazon sproeien mag alleen tussen 20 en 8 uur

De provincies Oost-en West-Vlaanderen nemen maatregelen tegen de aanhoudende droogte. Zo mag er vanaf morgen geen water meer gepompt worden uit onbevaarbare waterlopen. Landbouwers en particulieren mogen hun gazon enkel nog tussen acht uur 's avonds en acht uur 's morgens sproeien. De politie zal controles uitvoeren. De maatregel geldt voor onbepaalde duur.

72 reacties

  • peter maas

    6 jaar geleden
    Omdat ik zoveel moet betalen voor water mogen ze 1 keer raden wat ik zeker niet zal gaan doen..........juist ja!
  • Glenn Van Gansbeke

    6 jaar geleden
    Ben nu nog op vankantie. Aankomende maandag ben ik terug en zal ik zonder fout mijn zoontje zijn zwembad vullen. We betalen genoeg voor water, gas, electriciteit zodat ik zelf wel zal beslissen hoe, wat, waar en wanneer ik er gebruik van zal maken. Dacht dat deze dingen een service waren waarvoor ik voldoende betaal.
  • Lia Schuijt

    6 jaar geleden
    Dus de landbouwers die toch geld krijgen bij het mislukken van de oogst mogen overdag blijven waterverspilling met hun metershoge sproeiers waar meer dan de helft verdampt voor het de grond raakt. Dit zul je in Spanje niet zien. Die weten wat goed omgaan met water is
  • pascal de groote

    6 jaar geleden
    Gaat hem meer over het debiet en de druk vermoed ik. Als iedereen tegelijk de kraan zou laten lopen werkt het systeem niet.
  • censor

    6 jaar geleden
    Men kan perfect zien wie nog grote hoeveelheden water verbruikt, zwembad vullen, sproeien, op elk uur van de dag weet de watermij. wie of wat verbruikt. Zou eens de villa's viseren naar "groen gras" en voor "Groen" is een taak weggelegd dit te controleren. Decaluwé zou beter zijn grote mond houden, met zijn uitspraken 's avonds te sproeien, dan gaan ze zeker doen.