EPA
Volledig scherm
© EPA

Catalaanse ex-premier Carles Puigdemont keert terug naar België

Het Spaanse Hooggerechtshof heeft de internationale en Europese aanhoudingsbevelen tegen de Catalaanse ex-premier Carles Puigdemont en vijf andere voormalige ministers uit zijn regering, opgeheven. Puigdemont verblijft momenteel in Duitsland. Hij mocht van het gerecht daar enkel uitgeleverd worden voor misbruik van overheidsgeld, en niet voor de zwaardere beschuldiging van rebellie. Dat ziet Spanje niet zitten. Puigdemont zal nu terug naar België keren, zegt zijn advocaat.

89 reacties

  • Ingrid De Cremer

    6 jaar geleden
    Wat heeft deze mens toch misdaan ?, de Spaanse koning hoeft hem niet, maar het volk heeft hem wel verkozen, terug naar de middeleeuwen , misschien ?
  • jan boden

    6 jaar geleden
    Heel de wereld is hier welkom waarom Puigdemont dan niet ?
  • Ronny Ooijen

    6 jaar geleden
    Fraudeurs zijn blijkbaar heilig in de ogen van N(V)-Blablabla en hun aanhang. Die partij is als enige te laf om hun (beloofde) mandatenlijst niet te tonen. Hmmmm...... Bea Blunty,N(V)-Blablabla zal daar dan ook niks aan doen. En Puigdemont beschouwt zich, zoals hij zelf beweert, niet als Europees burger.
  • jintha peeters

    6 jaar geleden
    spanje is slim zolang die hier zit kan hij ginder niks doen en wij zitten met die gast opgeschept en moeten er nog voor betalen ook dank aan de nva voor het houden van hun vriendjes hier maar koerden zijn niet welkom hoe hypocriet kan nva zijn
  • leen hanssens

    6 jaar geleden
    t'Was te denken dat hij naar België zou terugkomen.