In tegenstelling tot wat de maatschappij in de pers aankondigt, hebben de passagiers recht op een forfaitaire vergoeding indien de annulering minder dan twee weken voor het vertrek werd aangekondigd.
Volledig scherm
In tegenstelling tot wat de maatschappij in de pers aankondigt, hebben de passagiers recht op een forfaitaire vergoeding indien de annulering minder dan twee weken voor het vertrek werd aangekondigd. © REUTERS

Gedupeerde Ryanair-klanten hebben recht op extra compensatie, twee dagen 48 vluchten geschrapt

De klanten van luchtvaartmaatschappij Ryanair die door de staking van 25 en 26 juli hun vlucht geannuleerd zien, hebben behalve op een omboeking of een terugbetaling ook recht op een extra compensatie. Dat meldt consumentenorganisatie Test-Aankoop. Minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) heeft een brief gestuurd naar Ryanair-CEO Michael O'Leary om het bedrijf te wijzen op de verplichtingen tegenover de passagiers. Door de staking zullen telkens 48 vluchten geschrapt worden op de luchthaven van Charleroi.

9 reacties

  • Christina Schoonvaere

    6 jaar geleden
    Als je echt die vlucht moest hebben, is 200 euro ni veel he
  • Lodewijk Placklé

    6 jaar geleden
    Die bemanningen hebben recht te staken. Ryanair perst zijn personeel uit. Maar een vergoeding van 200 euro voor een vlucht die maar 56 kost is er ver over
  • SERGE VOERMANTROUW

    6 jaar geleden
    En maar staken en maar staken. Je weet dat je ergens gaat werken en je weet wat je te doen staat. En onderaannemers staan hier buiten. De klant is weer de dupe. Net zoals bij het spoor of de bus en tram. Je betaald je vakbond om voor jou te praten. Maar denk eerst goed na alvorens je ergens start. En wees blij dat je werk hebt. Stakers zijn loosers en extremisten. Ben zelf ook werknemer, maar zal nooit staken.
  • Peter Lievens

    6 jaar geleden
    Zelfs de mensen die zich niets beters kunnen veroorloven dan met air plebs te vliegen blijven niet in de kou staan als hun vlieger niet opgaat. Zelfs voor de prijs van een habbekrats heb je recht op een compensatie. Bravo!
  • Daniel Corstjens

    6 jaar geleden
    Als je al 2 weken op voorhand weet dat ze het werk gaan neerleggen dan is dit geen overmacht meer!