De Lijn-topman Marc Descheemaecker heeft in 'Terzake' zwaar uitgehaald naar sp.a'er Tom Meeuws.
Volledig scherm
De Lijn-topman Marc Descheemaecker heeft in 'Terzake' zwaar uitgehaald naar sp.a'er Tom Meeuws. © photo news

Topman De Lijn: "Meeuws vroeg ons 10.000 euro om rechtszaak te laten vallen"

Antwerps sp.a-voorzitter Tom Meeuws heeft in april 10.000 euro gevraagd aan De Lijn. In ruil zou hij geen rechtszaak aanspannen tegen de Vlaamse vervoermaatschappij. Dat heeft Marc Descheemaecker, voorzitter van de raad van bestuur van De Lijn, onthuld in Terzake. Descheemaecker zei dat De Lijn daar niet is op ingegaan en dat Meeuws daarop "in de loop van deze vakantieperiode" effectief een klacht heeft ingediend.

265 reacties

  • Gust Goris

    6 jaar geleden
    Chantagezaak gesloten.
  • Gust Goris

    6 jaar geleden
    Nog steeds geen bericht over deze afpersingszaak in De Morgen.
  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    De pot verwijt de ketel. Descheemaecker is een voorbeeld van hoe het NIET moet. Die man heeft ons al honderdduizenden euros gekost . eerst heeft hij de NMBS volledig laten ontsporen vertrokken met een gigantische oprotpremie ,onmiddellijk bij de Lijn begonnen met alweer een toptop loon ( politieke benoeming BDW) en nu is het daar aan het verkeerd lopen . In een hoek kruipen Marc en stillekens zwijgen.
  • guido Bervoets

    6 jaar geleden
    Marc Descheemaecker verwart zijn functie als directeur van de Lijn met zijn politieke carrière. Deontologisch gezien kan het nooit de bedoeling zijn dat je in die functie twee heren dient en wordt er van zo iemand neutraliteit verwacht. Is hij ook zo partijdig t.o.v. zijn ander personeel die een andere politieke voorkeur hebben?
  • vanaeken jokke

    6 jaar geleden
    De meeste kiezers hebben het begrepen en doorzien dat Meeuws maar een ordinaire graaiers is Roger Geens.600.000 euro voor een feestje uitgeven aan de Vrouw van Besien.Bart DW van iets betichten waar hij zelf aan meewerkt,zijn appartement hoe heeft hij dat verkregen ???.Roger als De Scheemaecker daar voor aangesteld is heeft hij zijn werk goed gedaan.Meeuws is gewoon een afkooksel van al de vorige socialisten van Antwerpen een graaier.