REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Opnieuw klimaatzaak tegen oliesector verworpen in VS

Een rechter in de Verenigde Staten heeft een zaak verworpen die was aangespannen door de stad New York tegen grote olie- en gasconcerns als Shell, ExxonMobil en BP over klimaatverandering. 

7 reacties

  • fons van loon

    6 jaar geleden
    Ferdinand heeft helemaal gelijk,enkel de eindverbruiker is verantwoordelijk en dat is iedereen die er gebruik van maakt en dat is dus werkelijk iedereen!
  • Marco Maerten

    6 jaar geleden
    En zo kunnen we onze verantwoordelijkheden weerom opzijschuiven...nietwaar Ferdinand?
  • Ferdinand Engelbeen

    6 jaar geleden
    Dit heeft niets te maken met wetten, of wie de wetten maakt, gewoon simpele logica. Als je hele leven is ingericht met en dank zij het gebruik van fossiele brandstoffen, dan is er geen enkele reden om de leveranciers van die brandstoffen te veroordelen voor de aanmaak en verkoop daarvan, zolang die zich aan de wetten en voorschriften uit heden en verleden hebben gehouden.
  • Marco Maerten

    6 jaar geleden
    De macht van de elite...de elite van de macht. Ze maken hun eigen wetten in hun voordeel en staan boven de gewone wetten. Met hulp van belangengroepen en bepaalde politici.
  • fons van loon

    6 jaar geleden
    Altijd opnieuw de schuld op iemand anders proberen te steken,idereen verbruikt olie,vewarming,auto,vliegtuig ,spullen die van de andere kant van de wereld komen,als er verantwoordelijke zijn is het de verbruiker zelf en niemand anders!