Direct naar artikelinhoud

Toeristenboot kapseist op meer in VS: nu al zeventien doden geteld

Reddingswerkers op Table Rock Lake.Beeld REUTERS

In de Amerikaanse staat Missouri zijn zeker zeventien doden en meerdere gewonden gevallen bij een bootongeval. Ze zaten op een amfibische rondvaartboot die op een meer kapseisde en zonk.

Twitter bericht wordt geladen...

De boot kapseisde met meer dan dertig mensen aan boord, onder wie kinderen. Of er ook minderjarigen onder de dodelijke slachtoffers zijn, is niet duidelijk. Volgens Amerikaanse media zijn zeker zeven opvarenden naar het ziekenhuis gebracht, onder wie volgens de sheriff drie kinderen. Duikers zijn de hele dag bezig geweest om slachtoffers te bergen. Het wrak van de boot ligt op 24 meter diepte.

Het ongeluk gebeurde op Table Rock Lake, een kunstmatig meer in het zuidwesten van de Amerikaanse staat en erg populaire vakantiebestemming. De juiste oorzaak van het ongeval wordt nog onderzocht, maar op het moment van de feiten stak plots een onweer op met hevige rukwinden, waardoor bomen in de omgeving van het meer werden ontworteld en stroomkabels beschadigd. Er bevond zich tijdens het onweer nog een tweede amfibieboot op het meer, maar die kon veilig naar de haven terugkeren, aldus de sheriff.

De rondvaartboot is van Ride the Ducks, een toeristische organisatie die op meerdere plekken in de Verenigde Staten amfibische tochten verzorgt. Wereldwijd gebeuren vaker fatale ongelukken tijdens zogeheten 'duck tours'. Dit ongeluk is een van de dodelijkste met toeristen in de Verenigde Staten.

Toeristenboot kapseist op meer in VS: nu al zeventien doden geteld
Beeld EPA
Toeristenboot kapseist op meer in VS: nu al zeventien doden geteld
Beeld REUTERS
Een amfibisch voertuig op Table Top Lake in Branson, Missouri.Beeld Ride The Ducks Branson