Minister van Energie Marie Christine Marghem (MR) heeft geen rekening gehouden met de wil van haar coalitiepartners om een Nederlandse gascentrale in haar 'gasplan' een faire kans te geven. Nochtans zou de centrale met een capaciteit van 1.300 megawatt kunnen instaan voor meer dan een derde van de ­capaciteit (3.600 megawatt) die nodig is.
Volledig scherm
Minister van Energie Marie Christine Marghem (MR) heeft geen rekening gehouden met de wil van haar coalitiepartners om een Nederlandse gascentrale in haar 'gasplan' een faire kans te geven. Nochtans zou de centrale met een capaciteit van 1.300 megawatt kunnen instaan voor meer dan een derde van de ­capaciteit (3.600 megawatt) die nodig is. © Photo News

Marghem moet huiswerk overdoen: minister wil niet weten van goedkoop alternatief gasplan

Minister van Energie Marie Christine Marghem (MR) heeft geen rekening gehouden met de wil van haar coalitiepartners om een Nederlandse gascentrale in haar 'gasplan' een faire kans te geven. Dat schrijft De Standaard vandaag.

8 reacties

  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    Al onze politiekers verplichten de zuinigste huishoud-toestellen te kopen net als wie tegen kernenergie is en lichten doven eens jullie bureau of werk verlaten dan geen gans weekend licht brand voor niks ! dit zou al 1 gas-centrale schelen
  • bob jansens

    6 jaar geleden
    volgens een andere Vlaamse krant zou met het integreren van die RWE centrale een investering gemoeid zijn van zo'n 200 miljoen, terwijl een nieuwe extra gascentrale zo'n 1,2 miljard zou kosten. Het prijsverschil moet wel door de verbruikers betaald worden... Als Marghem niet wil weten van die RWE centrale waarop wacht de Vlaamse Regering dan om via het "Vlaams Energiebedrijf" een overeenkomst te sluiten met RWE en deze centrale in het net te integreren?
  • Roland Peeters

    6 jaar geleden
    Volgen onze politiekers geen nieuws? Nederland is volop bezig hun gasvelden te sluiten en in alle nieuwbouw wijken geen gas meer aan te leggen om stilaan Nederland gasvrij te maken.En de milieu doelstellingen halen... waarom vallen vliegtuigen niet onder vervuiling,zelfs geen btw of accijnzen?
  • José Lippens

    6 jaar geleden
    Daarmee zie je maar hoe de Walen nog altijd zo graag aan de Fransen denken en willen helpen. Dus historisch gebondenheid zit toch diep ingebakken. De franse energiemaatschappij heeft de belgen genoeg gemolken.
  • Ludovic De Beuckeleer

    6 jaar geleden
    of hoe we weer dure energie moeten kopen bij onze frans sprekende zuiderburen.