Reddingswerkers op Table Rock Lake.
Volledig scherm
Reddingswerkers op Table Rock Lake. © REUTERS

Toeristenboot kapseist op meer in VS: nu al zeventien doden geteld

In de Amerikaanse staat Missouri zijn zeker zeventien doden en meerdere gewonden gevallen bij een bootongeval. Ze zaten op een amfibische rondvaartboot die op een meer kapseisde en zonk.

4 reacties

  • René Lippeveld

    6 jaar geleden
    Dat is toch inderdaad hetzelfde bootje dat men aan onze kust tegenkomt, of kwam. Ik heb daar eigenlijk nooit in gedurfd, om zowat dezelfde reden dat ik niet in een eenmotorig sportvliegtuigje stap. Een paar jaar geleden lag er bij ons toch ook eentje op zijn kant. Als u dan ook nog in woelig water gaat varen, is dat om problemen vragen. Niettemin een ramp ! RIP.
  • heiko werner

    6 jaar geleden
    Deze vaartuigen zijn niet zeewaardig een attest A en B (zee en kust) ontbreekt, ook aan de Belgische kust zie je deze ondingen. Geen een reder haalt het in zijn hoofd om een constructie gelijk dit in dienst te nemen, maar als toeristische attractie word het toegelaten? Het omzeilt de wet door als auto door te gaan, maar als boot gaat het nooit worden gekeurd.
  • emiel wouters

    6 jaar geleden
    Natuurlijke selectie gebeurd overal niet alleen bij dieren. ook al ben je rijk of woon je in een rijk land. Aan dit principe ontsnapt niemand.
  • Ka Ka

    6 jaar geleden
    Wat een ramp.. heel triestig