Streetfood bij je thuis: crispy fish pita
De zomer is in volle gang en dat betekent dat we onze honger weer kunnen stillen en onze dorst kunnen laven bij de vele foodtruckfestivals. Geen onuitputbare portemonnee? Begrijpelijk. Om ervoor te zorgen dat jij je buik nog rond kan smullen, schotelen we je enkele typische streetfood-gerechten voor. Smakelijk! De signature dish van vandaag: crispy fish pita van Jean sur Mer.
Je kan deze zomer nog aanschuiven bij de Jean sur Mer-foodtruck op Linkerwoofer, WECANDANCE en Laundry Day.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 zakje kibbelingbeslag Jean sur Mer (te koop bij Delhaize, Alvo en Spar)
- 450 g witvis naar keuze
- 1 Marokkaans brood
- 16 schijfjes komkommer
- 40 g witte kool gesneden
- 40 g rode kool gesneden
- 40 g paprika gesneden
- 40 g wortel gesneden
- 4 kerstomaten in twee gesneden
- 3 takje koriander
- 3 takjes munt
- 1 el sesamzaadjes
- 1 tl droge oregano
- 1 limoen
Voor de masala mayo:
- 200 g mayonaise
- 20 g yoghurt
- 2 limoenen
- 1 takje koriander
- 2 teentjes look
- 2 g masala
Bereidingswijze:
Vis:
- Bereid de kibbeling volgens de gebruiksaanwijzing op de achterkant van de verpakking. Snij ondertussen de vis in gelijke delen van gewenste grootte (ongeveer 5 cm op 5 cm).
- Dompel de vis in het beslag en verwarm een wokpan met olie (je kan ook je frietpot gebruiken).
- Laat de stukjes vis met beslag rond een voor een in het vet laten zakken (180 C°). Bak ongeveer 3 tot 5 min tot ze mooi goudbruin zijn en ze vang op in een schaal met keukenrol.
Masala mayo:
- Voeg alle ingrediënten samen en mix met een staafmixer tot een egale massa.
Afwerking:
- Meng de gesneden groenten in een mengkom.
- Rooster de sesamzaadjes in een droge pan op een laag vuur. Wanneer de sesamzaadjes klaar zijn haal dan de pan van het vuur en voeg de droge oregano eraan toe.
- Snijd een kwart van een Marokkaans brood open en toast het. Voeg een beetje van de masala mayo toe. Voeg er vervolgens een handvol groentjes en 100 g krokante kibbeling aan toe. Herhaal met saus en groentjes.
Werk af met enkele blaadjes groene kruiden, de mix van sesamzaadjes en oregano en besprenkel met wat druppels limoensap.
Extra tip:
Verwacht je gasten? steek dan een kwartje limoen in de pita, zodat ze de limoen zelf kunnen uitknijpen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
HLN Shop
“Gebruik er verschillende door elkaar”: podoloog geeft raad bij het kiezen van jouw perfecte wandelschoenen
-
Katerproof: pasta op een stokje, cloud bread en 4 andere TikTokrecepten die je in een wip op tafel zet
De ene na de andere voedseltrend ging het voorbije jaar viraal dankzij videoplatform TikTok. Koken is er zelfs zo’n hit, dat de makers van de app in maart 2022 ‘TikTok Kitchen’ lanceren: een delivery service die de hotste Tiktok-foodtrends aan huis bezorgt. Helaas enkel in Amerika, dus hier zal je je virale hap nog zelf in elkaar moeten boksen. Wij lijsten 6 recepten op. -
HLN Shop
“Gekookt zijn ze vaak echt niet lekker”: Pascale Naessens verklapt hoe je groenten wél smakelijk op je bord krijgt
Kookboekenauteur en keramiste Pascale Naessens (54) houdt van creëren. In plaats van vroeger werk heruit te geven, verschijnt nu haar eerste compilatie met de beste groenterecepten. Het eerste in een serie van vijf themaboeken waarvan het volgende helemaal rond desserts zal draaien. HLN Shop zette zich rond de tafel met de chef voor een gesprek: “Ik wil dat mensen plezier vinden in het bereiden van groenten, dat het leuk en lekker is.” -
-
PREMIUM
“Als ik wat extra maak, weet ik zeker dat ze geen fastfood eet”: drie mama's blijven met liefde koken voor hun volwassen kinderen
-
Jobat
Waarom ligt je nettoloon zoveel lager dan je brutoloon?
Wie zijn of haar loonbrief één dezer dagen onder de loep neemt, ziet in eerste instantie een mooi (bruto)bedrag staan. Groot is echter de teleurstelling als je ogen iets verder naar beneden glijden. Wat onderaan je loonstrookje als nettoloon rest - en dus op je rekening belandt - is een pak minder. Jobat.be schetst welke factoren dit verschil veroorzaken. -
Ibericoham-, shiitake- of kreeft? Op Internationele Krokettendag kan je deze originele soorten bestellen
Krokant, smakelijk, veelzijdig: bij zondagse kost horen kroketten, en welk beter moment om jezelf te trakteren op de verwennerij dan vandaag, op internationale krokettendag? Een kaas- of garnaalkroket smaakt altijd, maar wij tonen je versies van het gefrituurde hapje die je vast nog niet kende, en waar je ze kan bestellen. -
Lidl
De ultieme kerstklassieker om samen van te genieten: gevulde kalkoen
-
Lidl
Zon op je bord: gegrilde kippenhaasjes met rijst-bonensalade
-
Liefde is ... zoet. Verleid je geliefde met deze 3 verrassende valentijnsdesserts
Niets fijner dan je geliefde met valentijn te verrassen met een zelfgemaakte zoete lekkernij. Foodstylist Sonja Peeters weet precies met welke desserts je het hart van je lieveling (nog meer) verovert. Kies voor een frisse minicharlotte, een krokant aardbeientaartje of een verrassende cheesecake en vier de liefde in stijl. -
Gezonde ‘Green Goddess Salade’ verovert TikTok: dit is het recept
Vegan, voedzaam en verrukkelijk: de green goddess-salade van foodbloger Baked by Melissa verovert de wereld. Op TikTok heeft de hashtag #greengoddesssalad al bijna 28 miljoen views. Dat je het groene gerecht in één-twee-drie op tafel tovert, verklaart ongetwijfeld gedeeltelijk het succes. Wil je zelf ook eens proeven? Wij delen het recept. -
Lidl
De lente op je bord: zeebaarsfilet met salsa verde en bonenslaatje
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer