Thomas Wyllie (links) en Alex Bolland (rechts) beraamden een aanslag op een Britse school.
Volledig scherm
Thomas Wyllie (links) en Alex Bolland (rechts) beraamden een aanslag op een Britse school. © North East Counter Terrorism Unit

Britse tienerjongens wilden bloedbad aanrichten op school uit wraak voor pesterijen

Twee tienerjongens die een schietpartij planden op een middelbare school in Northallerton in het Verenigd Koninkrijk zijn veroordeeld tot tien en twaalf jaar opsluiting. De tieners werden in oktober vorig jaar op veertienjarige leeftijd gearresteerd. Ze bleken gefascineerd te zijn door de twee schutters die in 1999 het Columbine-bloedbad aanrichtten.

5 reacties

  • Johan Vancaneghem

    6 jaar geleden
    Er moet echt iets aan die pesters gedaan worden ook, die mogen voor mij ook een maand of zes brommen! Wat bezielt mensen om mensen te pesten, denken ze dat ze de wereld beter maken?! Vroeger enorm gepest, toen werd daar nog niet naar gekeken natuurlijk, ik wenste de pesters ook dood, normaal dat je dat doet, maar je beheerst je doorheen jouw schooljaren. Ook niet gezond, zo blijkt.
  • Ignace Ameel

    6 jaar geleden
    Welke straf kreeg de school voor nalatigheid door het pesten niet aan te pakken? Welke straffen kregen de pestende medeleerlingen?
  • Sam Valkenborgs

    6 jaar geleden
    Dit kan dus gebeuren wanneer jongeren gepest worden. Laat dit een letterijke les zijn op scholen..
  • Marnick L'Eau

    6 jaar geleden
    de pesters zijn er even schuldig aan als zijzelf. heb het vroeger zelf erg hard meegemaakt. intensief pesten kan een jeugd, opvoeding, en integratie in de samenleving verpesten en iemand sociaal handicappen voor het leven.
  • Jan Ooms

    6 jaar geleden
    Gelukkig was dit in de UK. Als het in Amerika was geweest, had hij op een half uur tijd verschillende vuurwapens kunnen kopen.