Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © iStock

Britse inlichtingendiensten zetten kinderen in als spionnen

BuitenlandIn Groot-Brittannië is ophef ontstaan nadat bekend is geworden dat de inlichtingendiensten kinderen inzetten als spionnen in de strijd tegen terrorisme, gewelddadige bendes, drugshandel en kindermisbruik.

8 reacties

  • Marc Van der Vloedt

    6 jaar geleden
    Die "geloven" nog in de koninklijke sprookjes en de mediatieke shows rond de elite (en zouden hun eigen achtergrond, afstamming, herkomst, familie, bloed- en verwantenlijn verraden om tot de/een "pauselijke" kliek te willen behoren.Conditionering kan blijkbaar niet vroeg genoeg beginnen.Kan natuurlijk zijn om de pedofilie en de efebofilie schandalen in het verborgene en onder elkaar te kunnen houden van...
  • Dimitri Mostrey

    6 jaar geleden
    Ik hoop dat kinderen die het slachtoffer zijn van grooming gangs op een dag óók worden erkend als slachtoffers van volwassenen. De tijd van eenrichtingsverkeer verdwijnt. Omdat meer en meer burgers zich inlichten en mondig geworden.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    De criminelen hebben zelf geen respect voor kinderen, hoeveel worden er ingezet in de drughandel, diefstal en binden ze bommengordel. De kinderen moeten we beschermen tegen de ouders en de ouders zwaar straffen, maar een politicus die het woord gedeelde verantwoordelijk uitspreekt wordt als crimineel behandeld.
  • Roland Vanlerberghe

    6 jaar geleden
    Inspiratie uit de boeken van Arthur Conan Doyle? Sherlock Holmes zette ook straatjochies in als inlichtingsgaarder, de Baker Streer Irregulars. Niets nieuws dus.
  • Bernd Vaes

    6 jaar geleden
    Zo zie ja maar hoe weinig mensen echt respect hebben voor kinderen. Kinderen moet men beschermen, niet inzetten voor ...