AFP
Volledig scherm
© AFP

"Er is hier een gek!": Nederlandse vrouw getuigt na mesaanval op bus in Duitse Lübeck

BuitenlandEen 34-jarige Duitser van Iraanse afkomst verwondde gisteren tien mensen in het Duitse Lübeck. Een Nederlandse vrouw uit Friesland zag hoe de dader plots een mes tevoorschijn haalde, zo getuigt ze in De Leeuwarder Courant. De moedige buschauffeur, die ook werd aangevallen, kon al rijdend de deuren van de bus openen zodat de reizigers konden ontsnappen. 

10 reacties

  • Eddy van Dorst

    6 jaar geleden
    Merkel is de grootste DADER.Buiten al dat gespuis of in kampen daar hebben ze ervaring mee.
  • johannes van Wetten

    6 jaar geleden
    In Iran heerst geen oorlog, dus terug naar dit land enkele reis, hoeveel van deze aanslagen zijn er al niet geweest het laatste jaar in de westerse landen, of de z.g.n. verwarde personen, maar ze hebben wel steeds wapens bij zich.
  • Elle Devee

    6 jaar geleden
    Terreur is voor mij niets meer en niets minder dan wanneer iemand zonder enige aanleiding of reden medemensen aanvalt met of zonder wapen. Ik heb de indruk dat men al te vaak zegt dat het niet om terreur gaat omdat men enkel religeus terrorisme als terreur aanziet. Welnu, of er nu religieuze motieven zijn of niet, deze man heeft zijn medepassagiers geterroriseerd. Dit is dus wel degelijk terrorisme.
  • Charlotte De greef

    6 jaar geleden
    Maar natuurlijk is dit een terreuraanslag!!! Wat is het anders? Een Iraanse man die ongeprovoceerd een mes trekt en mensen aanvalt? Blijven ontkennen en dit weg moffelen zorgt enkel dat dit kan blijven gebeuren.
  • karin verwimp

    6 jaar geleden
    Hoeveel doden of gewonden moeten er nog vallen vooraleer de politiek beseft dat de grenzen terug dicht moeten?!