© DBA

Tomorrowland, dag 2: naar deze zeven acts kijken wij uit

De deuren van Tomorrowland staan alweer open voor een zonovergoten dag met opnieuw heel veel muziek. Zo’n tweehonderd dj’s en artiesten bestijgen vandaag de 17 verschillende podia van ’s werelds bekendste dancefestival. Veel internationale toppers maar evenveel talent uit eigen land. Ziet u door de bomen het bos niet meer in Boom? Hier zeven hoogtepunten van dag 2.

Thijs Van den Bos

Lady Linn glittert

Een nieuwe dag, een nieuw concept. Voor het eerst verwelkomt Tomorrowland Glitterbox, een van ’s werelds meest flamboyante hedonistische feestjes waar enkele top-dj’s zoals The Shapeshifters en Roger Sanchez de bezoekers terugbrengen naar de gloriedagen van disco en house. Glittert ook vandaag: Lady Linn. De Gentse zangeres maakt samen met FCL iedereen al warm met een optreden in de Cage om 14.30u.

© rr

Curtis Alto tussen de grote jongens

Nog meer Gents geweld op Tomorrowland vandaag. En dat op de indrukwekkende ‘onderwater’ Mainstage. De broers Curtis Alto staan voor de tweede keer in Boom en brengen livemuziek op het grootste dancepodium om 14.50u. En ze kunnen enkele mooie adelbrieven voorleggen: zo stonden ze al in het voorprogramma van het Amerikaanse dj-trio Chainsmokers.

Het hardere werk

De nieuwe Atmosphere-tent, die wordt rechtgehouden aan een gigantische kraanarm en met een nokhoogte van 32 meter, wordt op zaterdag ingepalmd door de hardstyle-dj’s. Q-Dance ontvangt wereldtoppers als Da Tweekaz, Wildstylez, Brennan Heart en Korsakoff. Niet voor doetjes!

© rr

Vrouwen boven

Het Australische dj-duo Nervo host zijn eigen podium in Youphoria. De tweelingzussen Miriam en Olivia nodigen in hun Nervo Nation onder meer Quintino, Krewella en Chuckie uit. De altijd opvallend geklede dames betreden zelf het podium om 21u voor een set van anderhalf uur. You go girls!

© DBA

Legende Fatboy Slim

Net als vorig jaar is Fatboy Slim opnieuw te gast in De Schorre. De Britse muzikant – echte naam Norman Cook - verwierf wereldfaam met hits als The Rockafeller Skank, Praise You, Right Here, Right Now en Eat Sleap Rave Repeat. Om 22.30u op de Freedom Stage. Right about now, the funk soul brother!

© Amy Harris/Invision/AP

Wereldster Dua Lipa

Ongetwijfeld de grootste naam op de indrukwekkende affiche van Tomorrowland is Dua Lipa. De Britse zangeres van Albanees-Kosovaarse afkomst scoort momenteel de ene wereldhit na de andere. Zo zit u nu ongetwijfeld alweer met One Kiss in uw hoofd, haar nummer 1-hit met Calvin Harris. Binnenkort headliner op Pukkelpop, vandaag gewoon om 22.30u in Organ of Harmony. En blijf daarna gewoon rustig staan voor de beste dj ter wereld: Martin Garrix sluit dan de dag af op de festivalweide.

Geen TML zonder DV&LM

Mogen uiteraard niet ontbreken in Boom: Dimitri Vegas & Like Mike. Onze nationale dj-trots mag op de nationale feestdag de mainstage in vuur en vlam zetten om 22.50u. Een uur hits, veel ambiance en een hoop vuurwerk. Zowel op als boven het podium. Knallen maar!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER