Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © thinkstock

Vier doden bij zware crash op Duitse snelweg: zeker 10 voertuigen betrokken

Door een ongeval op de snelweg bij het Duitse Heilbronn zijn zaterdag vier mensen om het leven gekomen. Vier anderen raakten zwaargewond. Op de A81 tussen Ahorn en Boxberg in de deelstaat Baden-Württemberg botsten volgens Duitse media zeker tien voertuigen op elkaar.

13 reacties

  • Erwin VD

    6 jaar geleden
    Ik heb 15j in Duitsland gewoond en kan u zeggen dat de meeste Duitser verantwoordelijke chauffeurs zijn die zich aan de snelheid houden. Dit dankzij een goed wegennet en regelmatige controle door de politie op zowel gewone- als snelwegen. Maar als er natuurlijk een toerist tussenzit die denkt aam 100 km/h iemand te moeten inhalen terwijl de rest aan 180 km/h komt aangevlogen, dan moeten er vodden van komen. En zal het weinig te maken hebben met een weersomstandigheid.
  • Gudo Courtois

    6 jaar geleden
    100% akkoord Patrick, in Duitsland rijden is zalig.
  • Vicky Van Hasselt

    6 jaar geleden
    Zijn vaak diegene die daar 100 rijden op de snelwegen die de meeste ongelukken veroorzaken!
  • Hugo Wouters

    6 jaar geleden
    Het is een plezier en rustgevend om op de Duitse autostrades te kunnen rijden, zelfs aan 150km/u. Reden: Duitsers houden zich wel aan de verkeersregels. 130km/u waar aangegeven, 100km/u waar aangegeven, 80km/u wanneer aquaplaning kan voorkomen. Terug rechts invoegen na een inhaalmanoeuver. Het zijn niet Duitsers die zich niet houden aan de fairplay regels, vandaar deze zware ongevallen. Toch vallen er toch nog minder doden op hun snelwegen.
  • Dirk Landuyt

    6 jaar geleden
    Droom verder, Laura, droom verder. Duitsers kunenalleen gas geven. Vraag een Duitser of hij even achteruit wil manoevreren. En probeer niet te lachen..