AP
Volledig scherm
© AP

Na België schrapt ook India omstreden tampontaks

Enkele dagen nadat in België de tampontaks werd afgeschaft, schrapt nu ook India de belasting op maandverband. Dat gebeurt onder druk van Bollywoodsterren en vrouwenrechtenactivisten. India gaat zelfs een stapje verder dan België. Waar bij ons het btw-tarief verlaagd wordt van 21 naar 6 procent, wordt maandverband in India voortaan volledig vrijgesteld van btw. 

6 reacties

  • Eric Grosemans

    6 jaar geleden
    U betaald dat nog steeds Christine. Met tampontaks wordt btw bedoeld, België heeft die enkel verlaagd van 21 naar 6%.
  • Marieke Marcelis

    6 jaar geleden
    Nieuwe taks (taksen) al in de maak
  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Christine Laevers, BTW wordt op alles berekend. Zelfs verschillende malen. Eerst op het basisproduct, op de brandstof die gebruikt wordt om het te maken, op de machines die aangekocht werden, het vervoer, enz. Als het product naar de groothandel gaat wordt er BTW betaald, als het daarna naar de kleinhandel gaat komt er nog eens BTW bij. Als hij het product verkoopt rekent hij ook BTW. En jij (en ik) betalen de eindsom, dus eigenlijk alle BTW die er vele malen op berekend zijn.
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Ik verneem nu dus dat ik tampontax heb betaald. Op google vind ik de regering niet die dit in België heeft beslist. Kan iemand mij wijzer maken ?
  • Dany Vansteenkiste

    6 jaar geleden
    Zouden ze in België alle noodzakelijkste goederen en diensten vrijstellen van BTW of tenminste het minimumtarief toepassen?