AFP
Volledig scherm
© AFP

Vettel ziet Hockenheim-droom in rook opgaan en Hamilton zegevieren in GP van Duitsland, Brit pakt WK-leiding na straffe inhaalrace

Formule 1Een horrordag werd het vandaag voor Sebastian Vettel in de GP van Duitsland. Gestart vanop de pole belandde de Duitser in het slot van de race pardoes in de grindbak. Daardoor kon Lewis Hamilton - die als veertiende startte - na een nieuwe inhaalrace beslag leggen op de eerste plek. Op het circuit van Hockenheim nam de Brit weer de leiding over in het klassement. Vettel ziet zo dure WK-punten door de neus geboord. Stoffel Vandoorne werd dan weer dertiende. 

30 reacties

  • Pedro Vanbesien

    6 jaar geleden
    Chapeau voor Hamilton. Je moet het maar kunnen en teamorders waren er niet nodig om te weten dat Hamilton moest winnen. Gelukkig dat Vettel crashte anders zouden ze op de Vlaamse zenders niet weten wat getoond in hun samenvatting. 165000 toeschouwers , dat is de moeite niet waard om er een live reportage uit te zenden. 10000 toeschouwers voor een voetbalmatch dat loont wel.Gelukkig dat we in België wonen en ze ons toelaten de Waalse zenders te zien en met een reporter om U tegen te zeggen.
  • Brecht Peeters

    6 jaar geleden
    Belachelijk! Hamilton doet een extreem gevaarlijk manouvre en mag gewoon verder doen. Een 10 seconde-penalty zou hem terugbrengen naar plaats 4. Wedden dat hij die penalty wel zou gekregen hebben als hij meer dan 10 seconden voor was op nummer 2? Gekocht boeltje
  • rudi van dijck

    6 jaar geleden
    Jacques Alonso was al een ronde of 6 en 2 plaatsen achter Stoffel, op +- 1 minuut achterstand. de reden?? maar ik vermoed, dat Stoffel zijn zieke wagen besmettelijk is. Alonso is een keer of 5 van de baan gegaan!! en dat is niet echt zijn gewoonte. en in de UK op het einde begon Alonso ook te zeuren dat zijne down force weg was!! en de wagen onhandelbaar!! net als de wagen van Stoffel. toeval???.
  • Marco Par

    6 jaar geleden
    Vandaag nog maar eens duidelijk dat de F1 zo corrupt is als de pest. Hamilton mag rustig afsnijde zondet penalty.
  • Johan Proesmans

    6 jaar geleden
    Op zaterdag wil hammy zijn mercedes naar de pits duwen en nu mag hij over de witte lijn weeral het circuit op. Kan toch niet dat dit zonder straf blijft?