Streetfood bij je thuis: fish burger
De zomer is in volle gang en dat betekent dat we onze honger weer kunnen stillen en onze dorst kunnen laven bij de vele foodtruckfestivals. Geen onuitputbare portemonnee? Begrijpelijk. Om ervoor te zorgen dat jij je buik nog rond kan smullen, schotelen we je enkele typische streetfood-gerechten voor. Smakelijk! De signature dish van vandaag: fish burger van Jean sur Mer.
Je kan deze zomer nog aanschuiven bij de Jean sur Mer-foodtruck op Linkerwoofer, Wecandance en Laundry Day.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 zakje Jean sur Mer kibbelingbeslag (te koop bij Delhaize, Alvo en Spar)
- 450 g witvis (koolvis)
- 4 hamburgerbroodjes
- 100 g tartaarsaus of een andere saus naar keuze
- 20 g geraspte rodekool rauw
- 20 g geraspte wittekool rauw
- ¼ komkommer
- ½ paprika
- 4 blaadjes kropsla
- 1 el zilveruitjes
- 10 blaadjes munt
- 10 blaadjes koriander
Bereiding:
Vis
- Bereid de kibbeling volgens de gebruiksaanwijzing op de achterkant van de verpakking (gebruik bier of koud (spuit)water).
- Snij de vis in gelijke delen van gewenste grootte (ongeveer 5 cm op 5 cm).
- Dompel de vis in het beslag en verwarm een wokpan met olie (zie video).
- Laat de stukjes vis met beslag rond een voor een in het vet laten zakken (180 C°). Bak ongeveer 3 tot 5 min tot ze mooi goudbruin zijn en ze vang op in een schaal met keukenrol.
Groenten
- Snij de paprika in de reepjes en de komkommer in schijfjes.
- Meng de kool, zilveruitjes, komkommer en tomaat in een mengkom.
Afwerking
- Doe het broodje open en voeg een beetje saus toe.
- Vervolgens groentjes en 100 g krokante kibbeling.
- Herhaal met saus en groentjes.
- Werk af met groene kruiden.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Weinig moeite, wauw-effect: zo pimp je kant-en-klare kerstgerechten zodat het lijkt alsof je uren in de keuken stond
-
Gezonde ‘Green Goddess Salade’ verovert TikTok: dit is het recept
Vegan, voedzaam en verrukkelijk: de green goddess-salade van foodbloger Baked by Melissa verovert de wereld. Op TikTok heeft de hashtag #greengoddesssalad al bijna 28 miljoen views. Dat je het groene gerecht in één-twee-drie op tafel tovert, verklaart ongetwijfeld gedeeltelijk het succes. Wil je zelf ook eens proeven? Wij delen het recept. -
Vrolijk en energiek van ontbijt tot avondeten? Met deze recepten kom je zonder dip de dag door
De hele dag gevarieerd, gezond en lekker eten boost je humeur. Trek jij ook de kaart van energieke en dipvrije dagen? NINA’s foodstylist Sonja Peeters helpt met het juiste menu. Van een krokante tortilla tot gelakte roodbaars met groene groenten: laat je inspireren door deze drie geluksbordjes! -
-
In de ranglijst van beste voedingsstijlen voor 2022 scoort dit alwéér het hoogst
-
Jobat
Hoeveel werknemers krijgen maaltijdcheques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?
De werkende Belg kan op steeds meer extraatjes rekenen: de voorbije vijf jaar is het gemiddeld aantal extralegale voordelen met 10 procent toegenomen. Om welke voordelen gaat het precies (en welke zijn aan een terugval bezig)? Welke rol spelen je functie, statuut, opleiding en de sector waarin je werkt? En wat met de verschillen tussen man en vrouw? Jobat.be zocht het uit. -
Neem nu deel aan de Gouden Giro en maak kans op de hoofdprijs van 5.000 euro dankzij HLN
Volgende week zaterdag gaat in Turijn de Ronde van Italië van start. In de eerste grote ronde van het seizoen strijden de renners om de felbegeerde roze trui. Met de Gouden Giro kan jij bewijzen dat je de strafste ploegleider bent en prachtige (geld)prijzen winnen dankzij HLN. Deelnemen is dus de boodschap! -
Bij Deliveroo was één gerecht duidelijk het populairst in 2021 (en het is geen fastfood)
-
HLN Shop
Ga voor schoonheid én degelijkheid: in vijf stappen naar jouw ideale e-bike
-
PREMIUM
Hoe pak je koken aan op drukke werkdagen? 3 ouders delen concrete tips: “Door amper 2 keer te koken heb ik eten voor 7 dagen”
-
Van gevlochten brood tot macaroni met een twist: 3 gerechten met (véél) kaas in de hoofdrol
Niks heerlijker dan kaas. Dat vindt ook onze foodstyliste Sonja Peeters. Ze creëert drie originele gerechten met het godeningrediënt in de hoofdrol, van macaroni met een twist tot gevlochten brood. Om instant blij van te worden. -
Ibericoham-, shiitake- of kreeft? Op Internationele Krokettendag kan je deze originele soorten bestellen
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer