© Koen Nijsen

© Koen Nijsen

thumbnail: null
thumbnail: null

Gemeente Bocholt plaatst bladkorven 14 dagen vroeger

Het gemeentebestuur van Bocholt is gestart met het plaatsen van een negentigtal bladkorven. Ze zijn uitsluitend bedoeld voor het deponeren van bladeren van bomen die zich op openbaar domein bevinden. Dat is 14 dagen vroeger dan normaal. Bovendien kan je bladeren van bomen op openbaar domein van 1 november tot 31 januari 2017 gratis naar het recyclagepark brengen.

Koen Nijsen

De technische dienst van de gemeente Bocholt is op maandag 3 oktober al gestart met het plaatsen van een negentigtal bladkorven. Dat is veertien dagen vroeger dan normaal. Maar door de droogte in september zijn veel bomen nu al massaal hun bladeren aan het verliezen. De korven worden niet op eenvoudige vraag of aan een bepaald huisnummer geplaatst. Straten in de bebouwde kommen met veel en grote bomen hebben voorrang (bv. Damburgstraat, Brogelerweg, Plataandreef, Steenweg op Kleine Brogel, …).“Op de technische dienst hebben we een digitaal plan opgesteld met de plaatsen waar al deze korven staan. De korven worden op plaatsen gezet waar ze gemakkelijk geledigd kunnen worden. Enkel de bladeren van bomen die op openbaar domein staan, mogen in de containers. Bladafval van je eigen bomen en struiken kan je naar het containerpark brengen (gratis tot het bereiken van het quotum van 400 kg per kaart) of meegeven met de groene GFT-container. Als de groendienst merkt dat er andere materialen in de korven zitten zoals snoei- of takhout of eigen groenafval worden de containers onverbiddelijk weggehaald. Wie betrapt wordt op sluikstorten in een bladkorf, riskeert een boete van minimum € 250,00. De bladkorven worden in de mate van het mogelijke twee maal per week geledigd", vertelt schepen van Groen Jos Claessens.

Tijdens de periode van 1 november 2016 tot en met 31 januari 2017 kun je bovendien gratis met bladafval van laanbomen terecht op het recyclagepark. Het moet gaan om zuiver bladafval van bomen op openbaar domein en niet om ander fijn tuinafval of snoeihout. Wie tussen zijn bladafval ander afval vermengt, krijgt dit wel aangerekend op zijn quotum groenafval. De parkwachters zullen hierop streng toezien.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer