© Joris Herregods

Borgerwood lokt (maar) 2.500 bezoekers in 2 dagen

De vierde editie van Borgerwood in Borgerhout lokte minder bezoekers dan verwacht volgens de organisatie. Vrijdag traden onder meer de Antwerpse artiesten TheColorGrey en Coely op voor iets minder dan duizend aanwezigen. “Maar als er eindelijk eens iets te doen is op Spoor Oost, moeten we erbij zijn”, vonden veel buurtbewoners.

rvre

Een voorzichtige organisator sprak op voorhand uit dat er zo’n 1.500 bezoekers per dag verwacht werden op Borgerwood. Dat werden er iets minder. “Waar dat aan ligt, weten we niet. Vrijdag begon het wel even te regenen net voor het festival echt op gang zou moeten komen. Regen is ons handelsmerk geworden”, zegt Steven De Beukelaer van Borgerwood. Vier jaar geleden werd de eerste dag van de eerste editie van Borgerwood afgelast door noodweer en ook het jaar daarna kreeg het festival te kampen met gietende regen.

Toch apprecieert de Borgerhoutenaar een festival in de buurt. “Ik ben hier al voor de derde keer. Ik heb geen idee wie er vandaag op het podium staat, maar dat maakt niet zo veel uit. Op Spoor Oost gebeurt naast de Sinksenfoor zelden iets. Als er een festival is, zo dicht bij huis, wil ik erbij zijn”, vindt Annemie Martens (36).

Ook Tom (48) is er graag bij. “Ik ben hier met vrienden uit de buurt. Spoor Oost heeft alle kwaliteiten om een goed festivalterrein te zijn. De oude sporen zorgen voor een mooie setting en er is genoeg ruimte. Alleen vind ik de ticketprijs voor Borgerwood best hoog”, zegt Tom, die een ­ticket kocht van dertig euro aan de kassa voor één dag. Een combiticket kostte 50 euro. “Muziekliefhebbers die vaker naar optredens gaan, weten dat die prijs voor de namen op onze affiche een redelijke prijs is. De ticketprijs enkel voor Coely in De Roma onlangs was al 25 euro. Voor buurtbewoners die enkel voor de gezelligheid en de beleving komen en voor wie de affiche minder uitmaakt, ligt dat misschien anders. We hebben langs beiden kanten reacties gekregen over de prijs. Dit jaar hebben we onze focus gelegd op de muziekliefhebber.”

Vorig jaar was Borgerwood er maar één dag in combinatie met een foodtruckfestival de andere dag, nu was het twee dagen feest. Zaterdag stonden onder meer School is Cool en Sylvie Kreusch op het podium. Ten waren er zo’n 1.500 bezoekers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER