De hoge temperaturen van deze week kunnen ook voor dieren nare gevolgen hebben.
Volledig scherm
De hoge temperaturen van deze week kunnen ook voor dieren nare gevolgen hebben. © thinkstock

Hittegolf? Zo hou je je huisdier koel

We staan voor de warmste week van het jaar, ook 's nachts zal het amper afkoelen. Ook onze huisdieren zien af door de warmte. Anders dan hun baasjes, kunnen zij veel minder goed tegen de hoge temperaturen. Oververhitting kan gevaarlijk en soms zelfs dodelijk zijn. Maar met enkele eenvoudige tips loods je je huisdier zonder problemen door deze warme dagen.

12 reacties

  • Teirlynck Luc

    5 jaar geleden
    Als trotse bezitter van een Engels buldog , doe ik al het mogelijke vb vroege wandeling in de morgen , verkoeling met de nodige windmolens in huis , verversen van drinkwater , middag wandeling heel kort , en avondwandeling voor het slapen gaan , borst en pootjes afkoelen met natte doek , enz... zo hoort het
  • Luc De cremer

    5 jaar geleden
    Ik zag vandaag ene die ging lopen met 2honden hoe slim kan je eijn
  • Guillaume Baudart

    5 jaar geleden
    Ik heb een puppy van 6 maanden oud ik hoop dat hij niet afziet bij deze hitte. Overdag werk ik hij kan buiten hopelijk is dat niet te erg?
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Mijn drie bengels liggen binnen en komen niet buiten,dieren weten en voelen zelf wel dat heet is buiten.' s morgens vroeg gaan wandelen en gelukkig woon ik direct aan bos en idem 's avonds ,voor de rest blijven ze instinctief zelf binnen ,dieren zijn niet lomp.
  • Kathy Dewitte

    6 jaar geleden
    De Waen Luc , bullshit? Ik moet de bovenkant van de neus van mijn hond insmeren, is niet behaard en verbrand onmiddellijk door felle zon.