Enorm containerschip meert aan in Antwerpse haven

Wie het op één na grootste containerschip ter wereld wil bewonderen, moet maandagnamiddag in de buurt van de Antwerpse haven zijn. De komst van de Cosco Shipping Universe breekt het vorige record van het grootste containerschip dat in de haven heeft gevaren. Intussen is enorme schip al de Bocht van Bath en de Berendrechtsluis gepasseerd en is het aangemeerd in de Antwerpse haven.

bap

LEES OOK. Grote interesse voor aankomst recordschip in haven van Antwerpen: rondvaarten al volzet

De Cosco Shipping Universe is met zijn lengte van 400 meter en een breedte van 58,6 meter een heuse kolos. Het schip werd pas dit jaar gebouwd en kan zo’n 21.237 teu vervoeren. Daarmee breekt het enorme vaartuig het record va de komst van het vorige recordschip: de Madrid Maersk kon 20.568 teu vervoeren.

Heel wat spotters hadden zich maandagnamiddag verzameld rond de Bocht van Bath. Zij zaten vol spanning te wachten op de doortocht van het recordschip. Omstreeks 16 uur kwam het immense schip er voorbijvaren. Rond 16.30 uur konden spotters aan de Berendrechtsluis het immense vaartuig bewonderen. Intussen is het schip aangemeerd in de Antwerpse haven.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER