Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers

27 procent minder afval op Gentse Feesten dankzij herbruikbare bekers

Mede door de invoering van herbruikbare bekers lag er tijdens de Gentse Feesten zo'n 27 procent minder afval op de grond. In totaal zamelde Ivago een slordige 15 ton afval minder op dan vorig jaar. "Het systeem van de herbruikbare bekers heeft absoluut gewerkt", concludeerde maandag een tevreden schepen Tine Heyse (Groen).

9 reacties

  • Fons Casteels

    6 jaar geleden
    Hoezo, 27 procent minder? Groen en de SPa beweren toch dat we met statiegeld 100% van de blikjes en de flesjes weghalen van straat? Gent bewijst dat dit een zoveelste linkse leugen is: mensen betalen het leeggoed, maar ze gooien de verpakking uiteindelijk toch weg.
  • Thierry Vansweevelt

    6 jaar geleden
    Dit komt omdat er veel minder bezoekers waren. Geen foto's van een massa gezien aan podia hoor. Hier en daar wat volk aan de bekerkraamkes ja dat wel.
  • Magda De Munck

    6 jaar geleden
    Dat is dan nog 73% te gaan!!
  • Frank Louman

    6 jaar geleden
    Plastieken bekers zijn niet meer van deze tijd net zoals rietjes, ik gebruik al jaren kartonnen rietjes , houten vorkjes en bamboe eetkommetjes als ik een feestje geef. Eet veel smakelijker dan die plastieken brol. Nu de frieturen meekrijgen dat ze die plastieken bakjes en saus potjes vervangen. De wereld wordt er alleen maar beter van. En nee ik ben gene Groene.
  • bruno desmaele

    6 jaar geleden
    'Dank zij' is een overhaast besluit, 'sinds' zou eerlijker zijn. Meer vuilbakken en/of meer leegmaakbeurten van de bestaande vuilbakken zou hetzelfde resultaat hebben opgeleverd. Ik heb geen zin meer in de Gètse fieste wanneer ik constant een leeg bekerke moet meezeulen.