Screenshot
Volledig scherm
© Screenshot

Man schiet vader dood bij ruzie over parkeerplaats, maar wordt niet gearresteerd of aangeklaagd: zelfverdediging of niet?

Controverse in de Verenigde Staten: een 28-jarige Amerikaan is doodgeschoten in Florida na een discussie over een parkeerplaats, maar zijn doder wordt niet in de boeien geslagen noch vervolgd. En dat omwille van de zogenaamde ‘Stand Your Ground’-wet in de staat.

30 reacties

  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    Zelfs nadat het slachtoffer dodelijk getroffen is en naar de winkel strompelt, blijft die moordenaar het pistool nog op hem gericht houden!
  • Bruno Peeters

    6 jaar geleden
    "hij gaat na de duw achteruit", en dus is er niets gebeurd?! Ofwel zwijgt die man dan, en dan komt hij er gewoon zoals gewoonlijk mee weg, ofwel gaat die man door met klagen, en dan wordt ie bont en blauw geslagen, dát is hoe dat verhaal dan verder gaat als ie niet had geschoten.
  • mich lee

    6 jaar geleden
    Michael Dimers, er stond duidelijk een gewapende man die ruzie begon te maken. Eerst tegen die vrouw en dan tegen die man. Die man stond bij de wagen van het slachtoffer, niet omgekeerd. En voor een gehandicaptenkaart schiet je dan iemand neer. Stilstaan op een mindervalidenplaats is trouwens toegelaten, alsook laden en lossen. Enkel parkeren niet.
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Was die schutter een gehandicapte ?
  • André Gijbels

    6 jaar geleden
    Volgens de beelden, ging het slachtoffer achteruit en kon de dader nooit bedreigt geweest zijn, stond daar iemand de les te spellen op een parkingplaats, moet wel niet zelf politie spelen, dit pure doodslag