Kerncentrale van Doel
Volledig scherm
Kerncentrale van Doel © Photo News

Doel 3 tegen woensdag weer 100 procent operationeel, Tihange 2 ligt ongepland stil

De kernreactor van Doel 3 zou tegen woensdag weer honderd procent operationeel zijn. Dat zegt uitbater Engie Electrabel. Het bedrijf is, na het groen licht van toezichthouder FANC, begonnen met de heropstart van de reactor. "Maar na zo'n lange periode waarbij de reactor stil lag, neemt dat even tijd in beslag", aldus een woordvoerder. Anderzijds was er vandaag een ongeplande stop van de reactor van Tihange 2. Het ging om een automatische stop, na problemen met de aansluiting op het hoogspanningsnet van Elia. 

9 reacties

  • Ronny Ooijen

    6 jaar geleden
    De stroombevoorrading garanderen. Dat is de reden om de kernuitstap uit te stellen naar een latere datum. Enkele vraagjes : Hoe doe je dat met kerncentrales die de dag van vandaag al 3 tot 10 maanden per jaar stil liggen? Denkt Bartje van N(V)-Blabla dan echt dat naarmate ze ouder worden,die stilstand minder wordt?
  • Raoul Hoylaerts

    6 jaar geleden
    het geld dat er was om de kerncentrales te vervangen is verdwenen.en vervangen worden moeten ze ooit.en dan is er geen geld.o,jawel,de gewone man zal betalen...
  • eric maier

    6 jaar geleden
    ik versta hier vooral : weten weten niet wanneer we terug opstarten, maar we weten zeer zeker dat we de energiefactuur nog maar eens een duw gaan geven.
  • Nicca Vermeirsch

    6 jaar geleden
    en nva gaat de levensduur van die dingen nog verlengen. Gelukkig ligt Doel niet ver van Antwerpen.
  • Wilfried Van der Jeught

    6 jaar geleden
    Wat jammer , op termijn is dit het slechtste wat men kon doen! Gebruik eindelijk je beetje verstand ( als dat er is )