Bart Boterman
Volledig scherm
© Bart Boterman

Kind bewusteloos uit zee gehaald en gereanimeerd in Koksijde

De strandredders van Koksijde hebben vanavond twee jongens van 8 en 9 ternauwernood gered uit zee. Een van hen was in kritieke toestand en werd gereanimeerd. Het andere kind was onderkoeld en in shock. De vader van de kinderen, uit het Waalse Lessines, was zich van geen kwaad bewust en lag op het strand. "Hoeveel moet ik het nog herhalen? Laat nooit je kinderen alleen zwemmen in zee", zucht An Beun van de Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen (IKWV).

25 reacties

  • els de Loof

    6 jaar geleden
    Dirk Adriaensen Wij gingen vroeger elk jaar in de maand augustus naar zee en de redders voeren inderdaad met bootje op de zee. Om de mensen binnen de veiligheidszone te houden. En als één van de redders zwaaide gingen we onmiddellijk binnen de bevaarbare zone. En onze ouders waren ALTIJD bij ons. We ware met 5 kinderen. Nu steken de kinderen hun middelvinger op naar de redders. En de ouders zijn op de lappen...……..alles begint bij opvoeding en waken over je kinderen. Dat is graag zien.
  • Harry Claus

    6 jaar geleden
    onbegrijpelijk wat is er nu belangrijker liggen zonnen of het leven van uw kinderen, ik hoop dat hij van zijn vrouw de uitbrander van zijn leven krijgt of van de grootouders
  • Kristof Callemin

    6 jaar geleden
    Door besparingen heeft niet elke zone een boot. En er is geen benzine genoeg om de hele dag te varen.
  • didier de coster

    6 jaar geleden
    kinderen van 8 jaar alleen in de zee laten en papa ligt te zonnen , jawadde , sommigen zouden echt geen kinderen mogen hebben , hoe kan die daar rustig liggen zonnen ?????
  • Martien De Four

    6 jaar geleden
    de ouders nemen te weinig hun verantwoordelijkheid, geef de nodige info alvorens de kinderen alleen in zee te laten gaan