IS-terrorist Radouane Lakdim vermoordde in totaal vier mensen, waarvan drie in de supermarkt in Trèbes. Bij de politiebestorming kwam hij zelf om het leven.
Volledig scherm
IS-terrorist Radouane Lakdim vermoordde in totaal vier mensen, waarvan drie in de supermarkt in Trèbes. Bij de politiebestorming kwam hij zelf om het leven. © Photonews / AFP

" Hallo, politie? Ik werk bij de Super U in Trèbes en word gegijzeld. Hij zegt dat hij een soldaat van IS is"

Vijf maanden na de gijzeling van een supermarkt in het Zuid-Franse Trèbes waarbij vier mensen (exclusief dader) om het leven kwamen, hebben verschillende kranten de transcriptie gepubliceerd van hetgeen IS-terrorist Radouane Lakdim (25) meedeelde aan de kassierster die hij gijzelde. 

4 reacties

  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Louis Heyens : Niks privacy meer voor daders van verkrachtingen, gijzelingen, ramkraken etcetera. Dan kunnen mensen tenminste fotootjes verzamelen vooraleer een van die criminelen of gestoorden hun pad kruisen. Want ze lopen toch terug vrij. Ik geloof trouwens niet in martelaarschap. Dat de nabestaanden of de overlevende slachtoffers daar zelf over beslissen.
  • Louis Heyens

    6 jaar geleden
    en weeral een ideeënloze journalist / uitgever die het nodig vind om de dader nog eens goed en duidelijk in beeld te brengen. Besef eindelijk eens dat de slachtoffers hun foto op de voorpagina moet prijken en de dader een zwarte vlek op de pagina moet zijn.
  • alain schils

    6 jaar geleden
    Geen woorden voor.
  • Patrick Coens

    6 jaar geleden
    die mens is gestorven op een heldhaftige manier , met dank u wel aan het laks beleid van Europa