Een rechtszaak van een particuliere belegger tegen de invoering van de effectentaks is door het Grondwettelijk Hof verworpen. De federale regering besliste vorig jaar een effectentaks van 0,15 procent in te voeren op effectenrekeningen van minstens 500.000 euro. De particuliere belegger vroeg daar een schorsing van.
Volledig scherm
Een rechtszaak van een particuliere belegger tegen de invoering van de effectentaks is door het Grondwettelijk Hof verworpen. De federale regering besliste vorig jaar een effectentaks van 0,15 procent in te voeren op effectenrekeningen van minstens 500.000 euro. De particuliere belegger vroeg daar een schorsing van. © Thinkstock

Hof verwerpt rechtszaak tegen effectentaks

Een rechtszaak van een particuliere belegger tegen de invoering van de effectentaks is door het Grondwettelijk Hof verworpen. Dat schrijft De Tijd vandaag. Volgens het Hof kon de belegger niet aantonen dat hij een ernstig nadeel ondervindt van de taks.

5 reacties

  • paul lemmens

    6 jaar geleden
    rechters zijn uiteraard geen beleggers
  • Stefan Vantstraat

    6 jaar geleden
    Taks die wordt gehoffen op 100% wit geld dat dus per defintie al moe belast geweest is. Ik heb er geen last van maar uit principe vind ik het ronduit schandalig en begrijp ik dat mensen zaken in't zwart beginnen doen.
  • oswald billiet

    6 jaar geleden
    Zoals steeds is het hemd nader dan het rokje. La haute finance heeft ongetwijfeld haar invloed laten gelden op het besluit van het hof. Het besluit toont nog eens aan dat de rechterlijke macht in haar uitvoering onfeilbaar wordt geacht en ze de wetgevende macht ernstig dwars kan zitten indien hogere belangen worden ingeroepen.
  • Patrick morel

    6 jaar geleden
    Hebben ze Rebecca Vanden Broucke, lees Fientje Moerman daar geen jobke gegeven? Dat hof is een verlengstuk van de politieke partijen zo te zien.
  • Lucas Verbist

    6 jaar geleden
    0.15 % is teveel voor meneer, maar wel enkele duizenden euro aan advocaat kosten willen betalen. Dat is 1.500 euro per miljoen, dus hoeveel miljoen heeft die gast niet te verbergen???? Schandalig schrokkerig hebberig