Zuster Genoveva wordt 108 en heeft vraag voor koning Filip

© jve

Woonzorgtcentrum Onze Lieve Vrouw Onbevlekt viert een erg speciale gebeurtenis: zuster Genoveva — geboren als Lazarie Maes — blaast 108 kaarsjes uit.“Ze vroeg waarom koning Filip haar niet persoonlijk komt feliciteren”, lacht Marie-Paul Demeyer, overste van de lokale kloostergemeenschap.

Junior Verbeeke

Voor elk levensjaar krijgt ze een bloem van de directie van het woonzorgcentru. Alle bewoners, zusters en personeelsleden heffen vandaag het glas op een uitzonderlijk kranige vrouw die nog steeds erg helder is.

“Om 11 uur is er speciaal voor haar een eucharistieviering, daarna is het groot feest”, zegt zuster Marie-Paul Demeyer, een vriendin en overste van de Zusters van de Onbevlekte Ontvangenis.

“Genoveva is heel erg geliefd in het woonzorgcentrum. We gaan de hele dag vieren met bubbels en hapjes.”

Bubbels

De jarige drinkt nog graag een glaasje champagne. Ze is volgens Demeyer nog helder en fysiek in orde. “Ze vertelt vaak over vroeger en heeft een heel goed geheugen”, zegt de overste.Genoveva was tot haar 56ste onderwijzeres, daarna kon ze niet langer voor de klas staan wegens stemproblemen. “Wanneer ze kinderen ziet, fleurt ze op. Ze houdt ook erg veel van dieren.”Na haar loopbaan in het onderwijs, bleef ze zich actief inzetten voor het klooster. In 1991 vierde ze haar diamanten kloosterjubileum.“Toen ik haar zei dat ze opnieuw een kaartje met felicitaties mag verwachten van koning Filip, vroeg ze waarom de koning haar niet persoonlijk kwam feliciteren”, lacht Demeyer. “Het is een dame met veel energie en een sterk karakter. En ze heeft best wel een eigen willetje.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen