De politie heeft exact 11.999 feiten van seksueel geweld geregistreerd in de nationale gegevensbank vorig jaar. Dat komt neer op een dertigtal per dag.
Volledig scherm
De politie heeft exact 11.999 feiten van seksueel geweld geregistreerd in de nationale gegevensbank vorig jaar. Dat komt neer op een dertigtal per dag. © thinkstock

Politie registreerde twaalfduizend feiten van seksueel geweld in 2017: "Dertig gevallen per dag"

De politie heeft exact 11.999 feiten van seksueel geweld geregistreerd in de nationale gegevensbank vorig jaar. Dat komt neer op een dertigtal per dag. Dat schrijven de Sudpresse-kranten vandaag. Het gaat om zedenfeiten die zowel tegen minderjarigen als tegen meerderjarigen zijn gepleegd.

15 reacties

  • Jan Delafontaine

    6 jaar geleden
    Wat baat et dat zij dit allemaal registreren als de rechtbank niets doet behalve vrijlaten ?
  • Benny Marcelo

    6 jaar geleden
    Zouden dat vooral pastoors, acteurs, regisseurs... zijn? Of eerder vrienden van links?
  • Jeroen Dekop

    6 jaar geleden
    Wiskunde : 365*30= ....
  • Zulma Terrana

    6 jaar geleden
    Veel gezonde mensen , denken vele onder ons zo te zien .
  • Raoul Rouma

    6 jaar geleden
    Onze maatschappij wordt met de dag preutser. Ik heb de flower power tijd mogen meemaken toen kon/mocht veel meer dan nu. Is de jeugd veranderd? neen maar veel immigranten of nieuwe Belgen zijn door hun godsdienst zo beknot dat ze hier denken hun gangen te mogen gaan. Vrijheid blijheid kennen die niet, sexueel leven die nog in de vorige eeuwen. De reportage in dit dagblad over ontrouw en vreemdgaan stoort me véél meer en is HET verkeerde voorbeeld voor onze jeugd.