Angelo Müllenberg uit Beveren verblijft samen met familie in de buurt van een van de getroffen gebieden. "Gisterennamiddag zagen we voor het eerst de bosbranden, maar we zitten veilig", getuigt de man.
Volledig scherm
Angelo Müllenberg uit Beveren verblijft samen met familie in de buurt van een van de getroffen gebieden. "Gisterennamiddag zagen we voor het eerst de bosbranden, maar we zitten veilig", getuigt de man. © Angelo Müllenberg/AFP

Al 74 doden na zware bosbranden in Griekenland, ook Belgen op de vlucht: "Alles is hier weggebrand"

Bij de zware bosbranden ten westen en oosten van de Griekse hoofdstad Athene zijn nu al minstens 74 doden geteld. Zo heeft woordvoerster Stavroula Mailiri van de brandweer bekendgemaakt. Ze voegde eraan toe dat het geen definitieve balans is. Er vielen ook meer dan 150 gewonden. Volgens Griekse media worden in dorpen ten oosten van Athene nog steeds verkoolde lichamen gevonden. In de wijde omtrek van de hoofdstad is de noodtoestand uitgeroepen. Ook Belgische toeristen moesten gisteren op de vlucht slaan voor de natuurbranden. "Alles is weggebrand en dat is toch echt een indrukwekkend beeld." De oorzaak van de vuurhaarden is nog onbekend, maar de autoriteiten zouden niet uitsluiten dat de branden werden aangestoken om daarna verlaten huizen te plunderen, meldt persbureau AFP.

59 reacties

  • diane colman

    6 jaar geleden
    De Grieken kennen toch al jaren die droogte en warmte aldaar.... maar ik denk niet dat ze aldaar ooit zo'n catastrofe gekend hebben.... ik vind het niet normaal en verdacht… en ja Europa met de knuffelbeer aan het hoofd …. die zijn meer bezig met de immigrantenbootjes dan met drama's in hun lidstaten. Met ons geld willen ze nog betalen voor de opvang in Europa … Italie weigert het geld proficiat.
  • michel De Blay

    6 jaar geleden
    @ Patrick Vandeputte. Al wat ik wil zeggen is dat wanneer het brandt je te laat bent wanneer je dan nog uwe emmer moet gaan kopen.¨Toen ik mijn huis zelf bouwde heb ik een leiding getrokken van op grondniveau tot op de zolder, met op iedere verdieping een Gardena-aftakpunt waar ik een slang kon op aansluiten. Dat heet "KLAAR ZIJN VOOR HET GEVAL DAT"
  • Berlinda Boons

    6 jaar geleden
    Zeer triest.
  • Jeff Smulders

    6 jaar geleden
    Wie zegt mij dat het de natuur doet, ik denk dat de branden aangestoken worden om meer te kunnen bebouwen,, maar wie weet zijn het buitenlanders die de branden aansteken om Europa meer en meer te destabioliseren. Sedert de EU is Europa een groot kruidvat aan het worden.. de veiligheid van de Europeanen is door de politiek op het spel gezet. Dit is nog maar het begin.
  • Yves De Rudder

    6 jaar geleden
    het brand nergens aan de Middellandse zee dus kwaad opzet zal wel de waarheid zijn vrees ik