Vlnr. vicepremier Kris Peeters (CD&V), premier Charles Michel (MR) en vicepremier Jan Jambon (N-VA).
Volledig scherm
Vlnr. vicepremier Kris Peeters (CD&V), premier Charles Michel (MR) en vicepremier Jan Jambon (N-VA). © Photo News

Regering heeft begrotingsakkoord en arbeidsdeal beet: dit is er beslist

De regering-Michel heeft deze nacht een akkoord bereikt over de begroting voor volgend jaar en de arbeidsdeal. De werkloosheidsuitkering wordt de eerste zes maanden hoger, om daarna sneller te dalen. Aan het SWT-stelsel, het vroegere brugpensioen, verandert er al bij al niet zoveel. Ook over het Arco-dossier en de vierde speler op de telecommarkt is er een akkoord, maar nog niet over de vervanging van de F-16's. 

509 reacties

  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    Wat is het nut van een kloppend-gemáákte voorspelling met fictieve elementen waar om de haverklap op terug wordt gekomen,begroting is diefstal door pure waarzeggerij, kwakzalverij waarvoor elk ander beroep voor de rechter gesleept zou worden.Serieus beheer doe je achteraf en dan bijsturen, niet gokken en raden naar inkomsten en uitgaven die je niet kan voorspellen om het volk te kunnen voorliegen en bestelen.
  • Liliane Vervliet

    6 jaar geleden
    Waar zijn degenen die onze pensioenen moeten veiligstellen ?Die mensen zijn toch hier om onze oude dag te verzorgen ?OCMW slorpt alles op .Stop met de werkende Belg uit te melken,enkele beroepsdoppers zijn er hier altijd geweest zonder erge gevolgen.Benoem nu eens eindelijk het probleem !!!
  • Rik Van Tiggel

    6 jaar geleden
    600 miljoen voor arco ? Ik speel iedere maand voor 50€ lotto, en eis nu ook 40% van mijn inzet terug !!!! Eerlijk is eerlijk
  • Ronny Demeyere

    6 jaar geleden
    Dat hebben die lieden mooi geleverd. Voor zichzelf is het op 55 jaar met pensioen tegen 4000€ per maand.
  • willems michel

    6 jaar geleden
    Het brugpensioen is dood, leve het SWT-stelsel. Wat verandert er : niks, alleen kreeg het kind een andere naam. De werkloosheidsvergoeding stijgt in het begin om dan sneller te dalen. Wat verandert er : niks, want men kan niet dalen tot onder het leefloon. Een 4de speler op de telecommarkt. Wat verandert er : niks, de mensen hebben al last genoeg met de 3 anderen.