© BELGA

Dronken bestuurder loopt weg op alcoholcontrole: “En hij durfde het daarna nog te ontkennen”

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft tijdens het weekend 48 dronken bestuurders uit het verkeer geplukt. Eén van hen zette het zelfs op een lopen, een ander chauffeur weigerde te stoppen maar kon worden gevat.

Leo De Nijn

De politie voerde de alcohol- en snelheidscontroles uit op de Mechelseweg, Hombeekse- en Bonheidensteenweg, Ter Doncklaan, Oscar Van Kesbeeck- en Elektriciteitstraat in Mechelen en op de Dendermondsesteenweg in Willebroek.

In totaal moesten 841 bestuurders blazen. Van de 48 dronken bestuurders werden veertien rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken. Eén van hen legde een positieve ademtest af, maar had zijn identiteitskaart niet op zak en gaf zijn rijbewijs aan de politie.

“Nog voor de ademanalyse kon gebeuren, liep de bestuurder plots weg. Na een speurtocht door verschillende patrouilles kon hij in een zijstraat gevat worden. Tot onze verbazing ontkende hij met klem dat hij gereden had én dat hij zelfs nooit op onze controlepost was geweest. Maar we konden meneer zijn rijbewijs tonen dat hij ons bij de controle had afgegeven”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

De betrokken chauffeur weigerde een ademproef én een bloedproef af te leggen. Hij kon ook geen geldig verzekeringsbewijs van zijn voorleggen. De politie legde een wielklem aan zijn voertuig.

Stopbevel genegeerd

Aan de Ter Doncklaan weigerde een 19-jarige chauffeur voor de controle te stoppen en reed plankgas weg in de richting van de Bonheidensteenweg. Daar negeerde hij voor een tweede keer een stopbevel maar werd na een korte achtervolging klem gereden. De jongeman had 0,5 promille alcohol in zijn bloed en was onder invloed van cannabis. “Hij is ook houder van een voorlopig rijbewijs en mocht niet rijden tijdens een weekendnacht”, zegt de politiewoordvoerder.

Drie bestuurders hadden respectievelijk 2,2, 1,8 en 1,7 promille in hun bloed. De ene bekende zeven glazen bier te hebben gedronken, de twee anderen hadden beiden 10 pinten gedronken.

27 bestuurders reden te snel en krijgen een pv in de bus.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER