Een blik achter de schermen van Buckingham Palace, dat dringend aan renovatie toe is

Al meer dan 250 jaar woont de Britse vorst in Buckingham Palace, maar het immense gebouw is aan een dringende renovatie toe. Om dat aan te tonen, heeft de koninklijke familie een filmpje vrijgegeven waarin een blik achter de schermen wordt gegeven van het iconische, maar gedateerde gebouw.

flb

Jaarlijks komen er zo'n 100.000 gasten over de vloer van Buckingham Palace en daarnaast nog eens enkele miljoenen toeristen. Het is dus van groot belang dat alles tot in de puntjes is afgewerkt in het gebouw, maar dat is al enkele jaren niet het geval. Onder meer de bekabeling, de verwarming en het sanitair werden al niet meer vernieuwd sinds de jaren 50. Bovendien zijn ook de vele liften te onpraktisch voor het personeel.

De komende tien jaar zal er dan ook hard gewerkt worden om het paleis aan te passen aan de hedendaagse normen. Daarom wordt alles momenteel eerst in beeld gebracht met een nieuwe 3D-technologie, daarna volgt pas de make-over. De Queen zal voor de volledige renovatie flink wat extra geld toegestopt krijgen van de Britse overheid. De renovatie zal in totaal 369 miljoen Britse pond kosten (ongeveer 417 miljoen euro).

In 1703 gebouwd

Buckingham Palace werd in 1703 gebouwd voor de toenmalige hertog van Buckingham. Zestig jaar later werd het opgekocht door koning George III, en in de 19de eeuw werd het significant uitgebreid onder koningin Victoria, die het bouwwerk tot officiële residentie van de Britse royals maakte.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer