Photo News
Volledig scherm
© Photo News

De Lijn past 70 bus- en tramlijnen aan voor minder mobiele reizigers

Op dit moment zijn 95 procent van de bussen en 70 procent van de trams van De Lijn toegankelijk voor reizigers met een beperking, maar slechts een kwart van de haltes is aangepast aan de noden van mensen met een beperking. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts kondigt daarom investeringen aan. "Na een geslaagd proefproject worden nu 70 lijnen omgevormd tot 'meer mobiele lijnen' met toegankelijke haltes en voertuigen", zegt Weyts dinsdag. 

7 reacties

  • Said Sabaouni

    6 jaar geleden
    Vroeger ik neem vaak trams of bussen nu ik neem soms trams of bus omdat dat komt door werken in Antwerpen enzo is veel veranderd worden. Ik rijdt nu veel met mijn auto naar stad ofzo.
  • Willy Heedfeld

    6 jaar geleden
    Hoogst merkwaardig, een uitbreiding van de toegankelijkheid van het openbaarvervoer kan ik alleen maar toejuichen Maar, reizigers al dan niet met een beperking de mogelijkheid om met het openbaar vervoer te reizen, af te nemen, zonder boe of ba, dat is onbegrijpelijk!! Hier in Hasselt zijn een tal van opstap plaatsen in zijn geheel afgeschaft!! Waarom erkent men bij de lijn de feiten én ontkent men de gevolgtrekkingen? W.H.
  • Karina Nys

    6 jaar geleden
    Oude tram 11 van melkmarkt naar Berchem station, in Antwerpen, naar museum, was echt een schande voor Antwerpen toeristenstad, nu chapeau voor de moderne tramlijn 11! Toegankelijk voor iedereen!
  • FRANK WILLEMS

    6 jaar geleden
    Heeft lang geduurd voor hun € gevallen is weten de mindervaliden al jaren . En een verhoogde instap is de eerste en het goedkoopste aanpassing ... zie in Antwerpen halt korte nieuwstraat ,maar er zullen er wel honderden zijn in vlaanderen.
  • Eugene Peeters

    6 jaar geleden
    Mooi voorstel voor minder mobiele reizigers. Hopelijk zal het niet misbruikt worden om meer kinderwagens op de tram te sleuren! De foto van de 24, richting Schoonselhof ?!?