1986: ploegmaats Greg LeMond en Bernard Hinault hand in hand over de streep op Alpe d'Huez. Hinault had aangevallen, LeMond haalde hem weer in, maar de Amerikaan gunde Hinault de ritzege, zelf zou hij zijn eerste Tour winnen.
Volledig scherm
PREMIUM
1986: ploegmaats Greg LeMond en Bernard Hinault hand in hand over de streep op Alpe d'Huez. Hinault had aangevallen, LeMond haalde hem weer in, maar de Amerikaan gunde Hinault de ritzege, zelf zou hij zijn eerste Tour winnen. © Cor Vos

Hinault 'gunde' in 1986 ploegmaat Lemond de tourzege (of niet?): "Froome is een reservewiel"

Tour de FranceEen herhaling van de Tour van 1986, toen ploegmaats Bernard Hinault en Greg LeMond de prijzen verdeelden en LeMond zijn eerste van drie Tourzeges 'mocht' pakken? Neen, zegt Bernard Hinault: het wordt geen herhaling van 1986. "Als Froome de Tour wil winnen, moet hij wachten op een fout van Thomas."

3 reacties

  • eric maier

    6 jaar geleden
    Geen cadeau, wel ee nharde strijd. Hinault zou Lemond laten winnen dat jaar. Echter, in de eerste pyreneeenrit ging hij van ruim 100km in de aanval en pakte erg veel tijd. Iedereen dacht, boeken toe. Lemond razend, ... de dag erna deed Hinault hetzelfde... maar kreeg een inzinking door wat te weinig drinken en eten. Lemond, Hampsten etc haalden hem bij en Lemond versnelde.. Hinault zou de Tour niet winnen. La Vie Claire was definitief in 2 kampen verdeeld.
  • Theo Cuijvers

    6 jaar geleden
    Nee Bernard U moest Greg laten winnen zelfs het jaar voordien was Greg al beter dan U en heeft hij zich voor heel veel geld ingehouden. Uw 5de zege hebt U van Greg gekregen U hebt hem niets totaal niets moeten geven hij was beter dan U.
  • pascal de groote

    6 jaar geleden
    Klopt want die ploegmaat had alle werk gedaan en nog nooit een podium gezien. De andere had geel en stond er dus automatisch op. Maar ja weinig mensen die een andere dit zouden gunnen.