© AFP

Grote zorgen over één Belg in Griekenland: “We doen alles om contact met hem te leggen”

Buitenlandse Zaken maakt zich grote zorgen over één Belg in Griekenland, waar bosbranden al meer dan zestig levens hebben geëist. “Onze ambassade probeert contact op te nemen met de Belgen in de regio”, tweet Didier Reynders dinsdagmiddag over de bosbranden in Griekenland. Buitenlandse Zaken staat in contact met het Griekse crisiscentrum om de situatie van nog vijf andere landgenoten op te volgen.

Guy Stevens

© BELGA

Buitenlandse Zaken heeft weet van 31 Belgische toeristen in Griekenland. “De meesten van hen zijn oké. Van één landgenoot hebben we nog geen nieuws. Met hem proberen we nog steeds contact te zoeken. We maken ons grote zorgen.”

De man bevond zich in een hotel dat ontruimd is door de bosbranden, maar hij was niet bij de geëvacueerde toeristen en er werd niets van hem vernomen.

De vijf anderen zijn geen toeristen en verblijven voor langere tijd in Griekenland. Ook van hen werd nog niets vernomen, maar Buitenlandse Zaken heeft geen reden om zich zorgen te maken over hen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hevige bosbranden houden momenteel stevig huis in en rond de Griekse hoofdstad Athene. Duizenden inwoners zijn op de vlucht geslagen voor de vlammen, die al aan minstens zestig mensen het leven gekost hebben. Er staan talrijke woningen en auto’s in brand. De brandweer komt handen te kort en krijgt versterking vanuit andere Griekse regio’s. Het treinverkeer ligt er momenteel stil en blussen met vliegtuigen is erg moeilijk door de stevige wind die er staat.

Vooral in het bij toeristen populaire dorpje Mati vielen veel slachtoffers, toen een razende brand er honderden mensen op de hielen zat.

West-Vlaams gezin in veiligheid

Een West-Vlaams gezin heeft maandag zo’n zes uur moeten schuilen voor de bosbranden op de rotsen in de zee. “We hoorden van de lokale bevolking dat mensen verkoold in wagens zaten. Verschrikkelijk”, zeggen Isabel Pollet (41) uit Eernegem en Peter Degheldere (42), die met hun twee zonen van 9 en 14 jaar op hotel in Mati verbleven. Net voor het laatste avondmaal moesten ze er vluchten voor de verwoestende vlammen.

OPROEP. Bevindt u zich momenteel ook in Griekenland, en ondervindt u hinder door de bosbranden? Contacteer ons dan via hier@reageren.be. Vergeet zeker niet uw gsm-nummer te vermelden.

© AP

© AP

© AFP

© REUTERS

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer