© BELGA

DISCUSSIE. Vindt u de afgesproken regeling voor Arco een goede regeling?

De Arco-gedupeerden krijgen eind oktober een voorstel in de bus dat hun verlies deels moet compenseren. Dat heeft de regering afgesproken. Ze gebruikt daarvoor de opbrengst van de gedeeltelijke privatisering van Belfius, dat nu nog in overheidshanden is.

ph

Door het ineenstorten van de bank Dexia ging Arco, een holding binnen het ACW (nu Beweging.net) failliet. 800.000 particuliere aandeelhouders, die eigenlijk niet wisten dat ze een risicovolle belegging deden, verloren hun centen. Het terugbetalen van de gedupeerden is een lastig dossier waar de regeringen en partijen sinds 2012 hun tanden op stukbijten.

De regering-Michel zegt nu dat ze met een gedeeltelijke beursgang van 'staatsbank’ Belfius genoeg geld in het laatje zal krijgen om de gedupeerde burgers - deels - te vergoeden. Ook de vereffening van Arco, én een afgesproken bijdrage van Beweging.net worden gebruikt. Er komt een loket waar de beleggers terecht kunnen.

Wat vindt u? Is dit een goede oplossing voor de Arco-beleggers? En is het eerlijk dat hier overheidsgeld voor wordt gebruikt? Of moet Beweging.net, dat Arco oprichtte, de gevolgen volledig dragen? Geef uw mening via onderstaand formulier. Een selectie uit de inzending publiceren we woensdag in Gazet van Antwerpen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER