© BELGA

Bommelder Bruno’s Foodcorner in Tongeren krijgt vrijspraak

Voor de Tongerse correctionele rechtbank is maandag een van de twee mannen die op 23 november vorig jaar een valse bommelding pleegde bij Bruno’s Foodcorner in Tongeren vrijgesproken. Samen met een vriend die wou dat zijn partner ’s nachts niet meer in het tankstation zou werken, beraamde hij een plannetje om een valse bommelding te doen.

Shauni Deferm

De feiten dateren van vlak na de aanslagen in Parijs. “Op een moment dat de zenuwen extra gespannen stonden,” aldus het parket. Een 19-jarige Tongenaar belde rond 3 uur ’s nachts twee keer naar de zaak met de melding “bom” en “boem”. Omdat de boodschap niet begrepen werd, besluit de rechter dat er niet voldaan wordt aan de constructieve bestanddelen om dit als een bommelding te definiëren waardoor de tiener de vrijspraak krijgt.

Topterrorist

Na de mislukte pogingen van de jongeman, belde zijn 14 jaar oudere kompaan naar de hulpdiensten met de melding dat er een bom verstopt was. Politiediensten installeerden een tijdlang een perimeter rond de zaak zodat niemand er nog welkom was en vonden uiteraard niets. Onder meer via mastbepaling en grondig onderzoek van de telefoniegegevens wisten speurders de daders te klissen. Aanleiding voor de bommelding was dat de 33-jarige hoofdverdachte het beu was dat zijn partner er ’s nachts werkte. “Ze moet bij haar kinderen zijn.” Deze man verscheen een week later voor de rechter en zal binnenkort zijn straf kennen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer