AP
Volledig scherm
© AP

Europa belooft financiële steun voor lidstaten die migranten opvangen

De Europese Commissie belooft ruime financiële en operationele steun aan lidstaten die zogenaamde "gecontroleerde centra" willen oprichten voor de opvang van migranten die op de Middellandse Zee worden gered. Daarnaast stelt ze ook 6.000 euro per persoon in het vooruitzicht voor lidstaten die ontscheepte migranten willen overbrengen naar hun grondgebied, zo blijkt uit een werkdocument dat de Commissie dinsdag presenteerde. 

41 reacties

  • Lucas De groot

    6 jaar geleden
    Terug langs de zelfde weg sturen.
  • frans vullings

    6 jaar geleden
    gaat de EU dan bezuinigen op alle zinloze uitgaven en exorbitante salarissen of krijgen we sigaar uit eigen doos. ik ben van mening dat iedereen terug moet naar het land van herkomst
  • diane colman

    6 jaar geleden
    Ja ik vind als Europees onderdaan... dat we dat zouden moeten kunnen, ons misnoegen uiten over het Europees beleid, zeker hier in dit geval waar we met ons allen de dupe van gaan worden... want er komt geen eind aan... Europa is toch een Instuut die ons zou moeten beschermen??? Ja Mr. Wouter Van Puyvelde het loopt fout. En onze afgevaardigden, éénmaal in het clubje, worden ze lammetjes die de kudde volgen.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    zouden beter tunesie ,Marokko ,libie enzo steun geven om ze tegen en daar te houden idoten
  • Wouter Van Puyvelde

    6 jaar geleden
    Ik raad iedereen aan massaal te mailen naar Eurpees parlement! Nu doen!