© PhotoNews

Meghan Markle heeft al een bijnaam in het Britse koningshuis

Meghan Markle is nog maar pas lid van het Britse koningshuis, de voormalige actrice heeft nu al een bijnaam gekregen. Dat is een gewoonte bij de Engelse royals, al is het wel opmerkelijk dat Meghan die nu al krijgt. Haar schoonvader prins Charles wil er haar doortastendheid en sterke inborst mee in de verf zetten.

mrra

Meghans bijnaam? “Tungsten”, weet de Daily Mail. Dat is het Engelse woord voor “wolfraam”, een sterk onbuigzaam metaal. Volgens de Britse krant gaf prins Charles haar die naam en dat betekent heel veel. Het verkrijgen van een bijnaam kan bijna als een soort overgangsrite beschouwd wordt onder de Britse royals, om een nieuw lid welkom te heten in de familie. De Amerikaanse mag haar Tungsten dus rustig opvatten als een compliment.

Koninklijke bijnamen

Koningin Elizabeth II is eveneens koningin van de bijnamen: de voor de hand liggende naam Lilibet heeft ze al jaren. Haar echtgenoot, prins Philip, spreekt haar dan weer soms aan met het enigszins gênante maar liefkozend bedoelde ‘sausage’ (worstje). Prins William noemt haar Gary, omdat hij vroeger het woord ‘granny’ (oma) niet goed kon uitspreken. En de kleine prins George mag zijn overgrootmoeder met Gan-Gan aanspreken.

Prins Harry heet dan weer ‘Spike’. En die bijnaam gebruikt hij naar verluidt zelfs bijna als alias. Zo zou de royal een Facebookaccount onder de naam Spike Wells hebben, waarop hij naar believen kan posten. Meghans vrienden spreken hem dan weer aan met Hazza. En naast ‘Spike’, is er ook een ‘Steve’. Prins William koos die typisch Engelse naam, om destijds onopvallend te kunnen studeren in Schotland.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer