Tijdens de tour gaan GAIA-vrijwilligers rond met een petitie om de btw van de verplichte sterilisatie te verlagen van 21 naar 6 procent.
Volledig scherm
Tijdens de tour gaan GAIA-vrijwilligers rond met een petitie om de btw van de verplichte sterilisatie te verlagen van 21 naar 6 procent. © BELGAONTHESPOT

GAIA wil btw-verlaging voor verplichte kattensterilisatie

Dierenrechtenorganisatie GAIA pleit voor een btw-verlaging van de huidige 21 procent naar 6 procent voor de sterilisatie van katten, die sinds april verplicht is in Vlaanderen. Tijdens een zomertournee langs Vlaamse steden wil de organisatie eigenaars informeren over de nieuwe wet en het belang van sterilisatie voor het welzijn van hun en andere katten.

8 reacties

  • PIETER ROGIERS

    6 jaar geleden
    Gewoon negeren, het is Gaia in de eerste plaats om de media-aandacht en de daaruit voortvloeiende donaties te doen. Op hun balans van 2016 hadden ze een fenomenaal eigen vermogen van bijna 2.000.000 euro + een vastgoedimperium door testamentschenkingen!
  • Patrick Duyck

    6 jaar geleden
    Btw verlaging leidt nooit tot prijsdaling alleen steekt de zelfstandige meer in zijn zakken
  • kevin peters

    6 jaar geleden
    Ik heb mijne maat gevonden in een asiel.Zo ne lieverd,en het asiel heeft een anti euthanasie beleid.Wat ik top vind. Dus Gaia krijgt mijn steun.
  • Pieter Janssens

    6 jaar geleden
    Gaia heeft een gehele partij achter hen staan, dus gaan ze deze reclame wel nuttig gebruiken..
  • Caroline Bex

    6 jaar geleden
    Als je de btw niet kunt betalen, neem dan geen dier in huis... Dieren kosten geld, maar niet elke eigenaar heeft dat besef!