© AFP

Amerikaanse wetenschappers vinden grootste dinosaurusvoet ooit

In de Amerikaanse staat Wyoming hebben wetenschappers naar eigen zeggen de grootste dinosaurusvoet ooit gevonden. De “Bigfoot” werd al in 1998 gevonden, maar werd voor het eerst in detail beschreven in een dinsdag gepubliceerde studie in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Life and Environmental Sciences.

gjs

De botten zijn volgens het artikel afkomstig van de voet van een brachiosaurus, een herbivoor van de groep van de sauropoda. Het gaat om een “uitzonderlijk grote voet, groter dan de delen van alle andere voetbeenderen van sauropoda die al bekend zijn”, zei Anthony Maltese, de curator van het Mountain Dinosaur Resource Centre in Colorado, die destijds meewerkte aan de opgravingen.

Als het niet om de grootste dinosaurus gaat die ooit werd gevonden, is het volgens de wetenschappers zeker wel de grootste dinusaurusvoet ooit. “Er zijn onvolledige sporen en skeletten gevonden in Australië en Argentinië die van veel grotere dieren lijken te komen, maar die werden zonder de voeten teruggevonden”, zegt paleontoloog Emanuel Tschopp van het American Museum of Natural History. “Dit dier was duidelijk een van de grootste dat ooit in Noord-Amerika rondliep”, benadrukte hij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER