belga
Volledig scherm
© belga

Sociale partners pakken oneigenlijk gebruik opeenvolgende dagcontracten aan: "Eerste belangrijke doorbraak"

WerkEr komt een uitbreiding van de informatieverplichting over het aantal dagcontracten in een onderneming en bedrijven zullen het gebruik van opeenvolgende dagcontracten ook cijfermatig moeten onderbouwen. Dat zijn de sociale partners in de Nationale Arbeidsraad (NAR) overeengekomen. Het ACV noemt het een eerste belangrijke doorbraak.

8 reacties

  • Jane Doe

    5 jaar geleden
    Ploegenarbeid, nachtwerk, continuwerk.... en ook dagcontracten volgens de wet enkel in uitzonderlijke omstandigheden waren bedoeld zijn de standaard geworden. Als je een boek over sociale wetgeving leest en dan de realiteit ziet, dat is een pure farce. WG's willen WN's die voor hen springen, maar steeds minder voor in ruil. Veel mensen kunnen van een fulltime job hun basisbehoeften zelfs niet meer betalen. En de overheid promoot dan maar een 2de job. Welvaartsstaat? Amaai mijn botten...
  • DIRK RASSCHAERT

    5 jaar geleden
    Daar zullen ze van onder de indruk zijn!!!
  • D. Janssens

    6 jaar geleden
    Beste Jan Verstappen, wat heeft dit met politieke partijen te maken. Straffer, welke regering heeft hier paal en perk aangesteld?
  • jo vandenberghe

    6 jaar geleden
    Eén heel klein stapje in de goede richting,de zot houden met mensen zou volledig afgeschaft moeten worden.
  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    En dan heel die interim boel eens grondig aanpakken, uiteraard zal Nva en Opvld dat niet willen die houden het liefst de zot met het werkvolk.