Direct naar artikelinhoud
Media

Petitie tegen nieuwe Netflix-reeks 'Insatiable'

Insatiable.Beeld Tina Rowden/Netflix

Meer dan 100.000 mensen hebben een petitie getekend om Insatiable, de nieuwste serie van Netflix, te annuleren nog voor ze te zien is op de streamingwebsite. De serie zou eetstoornissen veroorzaken bij jonge vrouwen. Een petitie werd opgestart nadat de eerste trailer voor Insatiable verscheen. Sindsdien hebben 115.000 mensen getekend om de serie te laten annuleren.

De serie gaat over 'Fatty Patty', een tienermeisje dat wordt gepest om haar gewicht. Maar nadat haar personage vermagert tijdens de zomer is ze populair en zint ze op wraak.

"Deze show ziet het vrouwelijke lichaam als een object en zal eetstoornissen veroorzaken. Alleen al de trailer heeft jonge mensen met eetstoornissen getriggerd. We moeten hier een einde aan maken en de schade beperken", zegt Florence Given, die de petitie opstartte.

Actrice Debby Ryan verdedigde haar rol op sociale media: "Ik ben er dankbaar voor deel uit te maken van een reeks gecreëerd door intelligente vrouwen, die kritisch is voor de maatschappelijke druk op vrouwen. Ik hoop dat de fans geduld hebben en de reeks bekijken voor ze een oordeel vellen."

Insatiable telt dertien afleveringen en is normaal vanaf 10 augustus te zien op Netflix.