© Lise Charmel

5 tekenen dat je de foute behamaat draagt

Maar liefst 70% van de vrouwen draagt de verkeerde behamaat. Van snijdende bandjes tot kreukjes in de cups, dit zijn 5 tekenen dat je de verkeerde behamaat draagt.

cityfashion

1. Het middenstukje sluit niet mooi aan

Het middenstuk (aan de voorkant van je beha, tussen je borsten) wordt vaak vergeten, maar toch is het een belangrijke indicator dat je de foute maat draagt. Dit tussenstukje moet namelijk plat op je borstkas liggen en mag dus zeker niet te strak of te los zitten.

2. Het middenstukje sluit niet mooi aan

Kruipt de band omhoog? Dan draag je de foute maat! Kies in dat geval voor een kleinere onderborstmaat, de cupmaat kun je in eerste instantie behouden. Indien de beha nog niet mooi past met een kleinere onderborstmaat, kun je eventueel ook een grotere cupmaat proberen. De onderband van je beha is heel belangrijk voor de ondersteuning van je rug, dus let hier zeker op.

3. De bandjes van je beha lopen niet parallel

De bandjes van je beha dienen mooi parallel of enigszins in een kleine V-vorm over je rug te lopen. Is dat niet het geval dan ben je wellicht beter af met een andere behamaat.

Snijden de bandjes? Dan kan het zijn dat de onderrand te groot is. In dat geval kies je best voor een grotere cupmaat en een kleinere onderborstmaat.

Omgekeerd geldt hetzelfde principe. Glijden de bandjes van je schouders of moet je je ze zodanig bijstellen dat je onderband omhoog kruipt, dan is de onderband te klein. Probeer dan eens een kleinere cupmaat en een grotere onderborstmaat.

4. De cups plooien of kreuken gemakkelijk

Kijk naar de cups van je beha. Zitten er kreuken of deuken in? Dan zit er te veel speling tussen je beha en je borsten. Ga dus voor een kleinere cupmaat! Dit kun je bij het passen vermijden door naar je lichaam in profiel te kijken: zien de cups er ter hoogte van je tepel eerder puntig uit in plaats van rond, dan is je beha een beetje te groot.

5. De beugels drukken tussen of in je borsten

De cups van een (beugel) beha moeten precies rond de omvang van de borst passen. De cup moet dus perfect aansluiten op de ribben zonder in de borsten te drukken. Drukken de beugels? Dan kies je best voor een grotere cupmaat. De onderborstmaat kun je behouden.

In dit badpak komt jouw figuur het mooiste uit

© Marie Jo

Badpakken zijn deze zomer helemaal terug van weggeweest! Klaar om te stralen op het strand? Aan de hand van je lichaamstype vertellen wij je welk badpak het best bij je past.

Het peerfiguur

Is de onderkant van je lichaam breder dan de bovenkant? Dan ben je een peer. Vrouwen met dit figuur hebben meestal een platte buik, slanke taille, smalle schouders en brede heupen. De borsten zijn in verhouding klein, de bovenbenen gespierd. Het is in dit geval belangrijk de aandacht van je heupen af te leiden door je bovenlichaam in de kijker te zetten.

Kies bijvoorbeeld voor een strapless model, een haltertop of prints, rushes of plooitjes op je borsten. Zo creëer je hier optisch wat meer volume en breng je je heupen in balans. Of creëer wat extra curves met een push-up.

Het appelfiguur

Als je een appelfiguur hebt, heb je vooral bovenaan veel volume. Denk: grote borsten, brede schouders, weinig taille en een buikje. Je benen en heupen zijn dat weer opvallend slank en smal. Kies voor een corrigerend badpak om je buik te camoufleren en zorg ervoor dat je borsten voldoende steun krijgen.

Zwart, maar ook verticale of diagonale strepen doen het goed bij jouw lichaam. Diep uitgesneden badpakken verleggen de aandacht naar je slanke benen. Jij moet vooral je schouders en heupen accentueren zodat je een taille creëert.

Het zandloperfiguur

Zandlopers hebben een duidelijke taille en de heupen zijn in verhouding met de schouders. Kies niet voor een strapless model, want hierdoor lijken je schouders breder. Ga voor een haltertop met sexy decolleté en hoge taille slip.

Het recht figuur

Zijn de boven- en onderkant van je lichaam gelijk? Dan heb je een recht figuur. Je bent atletisch gebouwd, hebt weinig taille en niet bepaald ronde vormen. Schouders en heupen zijn aan de smalle kant en daardoor is het leuk dat je een badpak kiest met uitsnede vooraan of achteraan.

Hierdoor lijkt je middel slanker, waardoor je borsten groter worden. Je kleine borsten maak je ook groter door ruches, pailletten, grote prints of horizontale strepen te dragen. Een schuine belijning doorbreekt het rechte van het lichaam. Ook haltertops scheiden en liften je borsten waardoor ze groter lijken en je rechte figuur wordt doorbroken.

Deze lingerie draag je onder witte kleding

© Pexels

Geen enkele kleur dat meer ‘zomer’ uitstraalt dan wit. Zichtbaar ondergoed kan je all-white outfit verpesten. Deze lingerie draag je onder witte kleding!

De juiste kleur

Wist je dat witte lingerie echt geen goed idee is onder je witte outfits? Je kiest beter voor nude, heel lichtroze of rood. Rood? Ja! De blauwe ondertoon in rood neutraliseert je huidskleur waardoor je dus niets ziet van je lingerie. Handig, toch?

Strapless model of beha met gladde cups

In witte kleding zie je bijna alles. Met een beha die zo weinig mogelijk aftekent, blijft je witte outfit stijlvol. Kies voor een strapless model of beha met gladde cups in jouw perfecte huidtint.

Model zonder naden

Als onderbroek kies je best niet voor een standaardmodel. Een hipster, een string (met lage taille) of shorty zonder naden zie je daarentegen helemaal niet zitten.

Zo blijft je lingerie langer mooi

© Marie Jo

Natuurlijk wil je zo lang mogelijk plezier hebben van mooie beha’s, slipjes en stevige sportbeha’s. Maar hoe was en bewaar je deze delicate items nu het best? Met deze tips blijft je lingerie langer mooi!

(Hand)was je lingerie met zorg

Dé eenvoudigste manier om je lingerie langer mooi te houden? Was met de hand! Vul een emmer met warm water en een zacht wasmiddel en laat even inweken. Let op dat je nooit wrijft of uitwringt, dat beschadigt de fijne stoffen en beugels.

Leg je lingeriestukken plat op een rek om te drogen zodat ze niet kunnen uitrekken. De droogkast is een echte boosdoener voor je lingerie!

Je lingerie op de juiste manier opbergen? Dat doe je zo

Lingerie blijft niet alleen langer mooi als je ze juist wast, ook de opberging is belangrijk. Hebben je beha’s een zachte padding? Schuif ze dan achter elkaar, zo behouden de cups hun vorm. Stevige, voorgevormde beha's leg je best achter elkaar (in hun volledige lengte) of op elkaar, plat in een lade.

Delicate broekjes? Vouw ze netjes op en maak kleine stapeltjes. Te hoge stapels zorgen voor extra belasting waardoor de stoffen sneller verslijten.

Tip: draag je beha nooit langer dan vier dagen op rij. Zweet tast namelijk de elastische stoffen in je beha aan.

Sportbeha's: een geval apart

Een goede sportbeha is gemaakt voor intense lichaamsbewegingen en veelvuldig wassen. Sportbeha's zijn dan ook heel wat steviger dan bijvoorbeeld fijne bralettes, dus je kan ze gerust in de wasmachine wassen als ze gemaakt zijn van lycra, elastan of spandex.

Steek je sportbeha's wel in een apart waszakje en gebruik een programma voor fijne was. Sportbeha’s drogen vrij snel (door de sneldrogende, synthetische materialen), dus vermijd de droogkast. Je sportbeha opbergen? Vul de cups met enkele propjes zakdoeken, zo blijft de vorm een stuk beter in model. Last but not least: vervang je sportbeha na ongeveer 6 maanden om een optimale ondersteuning te garanderen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lifestyle