EPA
Volledig scherm
© EPA

Nieuw uitstootschandaal in de maak? Europese Commissie vermoedt gesjoemel met CO2-test auto's

De Europese Commissie vermoedt dat autofabrikanten sjoemelen met de emissietesten voor wagens, om ze een zo groot mogelijke CO2-uitstoot te laten uitkomen. Dat heeft een woordvoerder van de Commissie bevestigd. De resultaten van de nulmeting worden opgeblazen, zodat ze de CO2-uitstoot uiteindelijk minder zouden moeten terugdringen.

33 reacties

  • Aaa Aaa

    6 jaar geleden
    binnenkort benzine wagens verbieden wegens te veel CO2 :-)
  • Stefanie van Dijk

    6 jaar geleden
    Paul De Mol & Ludo Van Nuffelen: CO2 vormt geen enkel probleem? Te veel CO2 vormt wel degelijk een probleem! https://www.knmi.nl/kennis-en-datacentrum/achtergrond/hoe-warmen-broeikasgassen-de-aarde-op Maar daarmee is het nog niet dat de regelgeving compleet doorslaat met met gelieg en gesjoemel tot resultaat
  • Geert Tamsyn

    6 jaar geleden
    Ludo Van Nuffelen, CO2 warmt niets op, de zon warmt op, CO2 zorgt ervoor dat die warmte niet kan uitgestraald worden, en zich dus accumuleert.
  • marc Deglin

    6 jaar geleden
    en hoeveel miljarden hebben de regeringen aan de automobielconstructeurs gegeven in vorm van subsidies? daar spreekt niemand over.
  • Wim Van Hoof-Segers

    6 jaar geleden
    Volgens mij is de uitstoot eenvoudig te berekenen aan de hand van het verbruik, uiteindelijk komt de Co2 van de verbande diesel of benzine