thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Help dorstige dieren tijdens droogte: "Plaats schaaltje water in de tuin"

Natuurpunt vraagt mensen om een klein, plat schaaltje water klaar te zetten in de tuin. Dat moet dieren helpen om water te vinden tijdens de huidige droogte. "Heel wat zoogdieren en vogels die normaal hun dorst laven in poelen, hebben het in deze droge periode moeilijk om aan water te geraken", zegt Hendrik Moeremans van Natuurpunt.

9 reacties

  • Jan Moerentorf

    6 jaar geleden
    yep, heb er twee staan in de tuin en ze worden druk bezocht. Wel best elke dag verversen tegen de muggenlarven!
  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Ach, Ronald waar denkt een mens toch allemaal aan?
  • Thierry Deleu

    6 jaar geleden
    Helemaal akkoord, ik heb in het begin van de droogte water aan de dieren( zwaluwen, vos, katten, ect ... voor alle dieren die in onze tuin komen )reeds gegeven
  • frank Deville

    6 jaar geleden
    moet onze regering niet eerst een vzw'ke opstarten met voorzitter aan 1000 euro/dag, om te bepalen of dit wel verantwoord is? Dan kan de provincieraad een werkgroep opstarten om de diepte van de schaaltjes te bepalen. En gemeentes kunnen elk een raadslid voor dierenwelzijn aanstellen om uren van watergeven te bepalen. De gewestelijke regeringen kunnen dan vergaderen over de kleur van de schaaltjes. Zo werkt dat toch in België, of niet soms?
  • Ronald Boudewijns

    6 jaar geleden
    Sebiet nog een boete om water te geven aan dieren? Heb juist mijn hond “gesproeid” , “gedoucht” voor deze achterlijke Vlaamse regering , om af te koelen, sebiet misschien een gasboete?